Malatya’da meydana gelen ve Erzincan’da da hissedilen depreme öğrenciler derste yakalandı. Ziya Gökalp İlkokulu, yaşanan sarsıntının ardından 1 dakika içinde bahçeye tahliye edildi. Öğrencilerin paniğe kapılmadan 1 dakika içinde okulu boşaltmaları, sık sık yaptırılan deprem tatbikatlarının işe yaradığını gösteriyor.

Malatya'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem Erzincan ve Tunceli'de de hissedildi Malatya'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem Erzincan ve Tunceli'de de hissedildi

Öğrencilerin bilinçli davranışları ve sonrasında yaptıkları bilinçli konuşmalar, muhabirimizin kamerasına yansıdı. Öğrenciler deprem anında panik yapmadan öğretmenlerini dinlediklerini çök, kapan, tutun şeklinde tedbir alıp zamanı gelince dışarı çıktıklarını ifade etti.

Ailelerin çocukları için okula akın ettiği gözlemlenirken bazı öğrencilerin ise ağladığı ve öğretmenleri tarafından teskin edildiği gözlendi. 

Erzincan'da Ziya Gökalp İlkokulunda öğrencilerin korkularını bir an önce yenmesi için bahçede tutulan öğrencilere deve cüce, oyunu oynatıldığı gözlendi. Duyarlı okul idaresine dogugazetesi.com ailesi olarak teşekkür ederiz. 

Deprem ile ilgili öğrencilerin davranışları taktir toplarken içerisinde bulundukları psikolojiyi anlamak için onları dinlemek gerekiyor. İşte öğrencilerin içerisinde bulunduğu haleti ruhiye... 

Editör: Yasemin Dülgeroglu