Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Beşikli köyü sınırları içinde yer alan Ardos gölü, doğaseverlerin uğrak noktası olmaya devam ediyor. Bölgede Büyük Ardos ve Küçük Ardos olmak üzere iki göl bulunuyor. Büyük Ardos Gölü, yıldız şeklinde olup daha yukarıda yer alırken, Küçük Ardos Gölü daha küçük bir yüzey alanına sahip.

Belediyeden duyuru;  Bazı mahallelerde su kesintisi yaşanacak Belediyeden duyuru; Bazı mahallelerde su kesintisi yaşanacak

Büyük Ardos Gölü’nün etrafında yürüyüş yolları, söğüt ağaçları ve piknik masaları bulunur, bu da burayı doğaseverler için ideal bir yer yapıyor. Göl, 1680 metre rakımda yer alır ve Erzincan şehir merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta.

Ardos Gölü, doğal güzelliği ve sakin ortamıyla piknik yapmak ve kafa dinlemek isteyenleriçin doğru yer yer. Ayrıca, gölün etrafında çeşitli inanışlar ve efsaneler de bulunuyor.

Kutsal balıkları avlayan musibete uğrar

Büyük Ardos Gölü’ndeki balıkların kutsal olduğuna ve onları avlayanların musibete uğrayacağına inanılır.

Hafta sonu için manzara eşliğinde keyif yapmaya uygun bu ve bunun gibi alanlarda doğayı korumaya dikkat edilmesi, uzun vadede güzelliklerin bozulmaması için oldukça önemli.

Editör: Yasemin Dülgeroglu