YAŞAM

Erkekler ve kadınlar arasında ki ilginç farklılıklar

Yapılan araştırmalara göre erkekler ile kadınlar arasında fiziksel ve yapısal olarak ilginç farklar olduğu ortaya çıktı.

Abone Ol

Erkekler ile kadınlar arasında farklılıkların olduğunu görüyor, biliyoruz.  Ancak uzmanların yaptığı  araştırmalarda bu farklılıkların çok daha fazla ve çeşitli yönlerde olduğu gözler önüne serildi.

Erkeklerin yapısal olarak kadınlardan daha iri (büyük) olduğu ya da kadınlardan daha güçlü olduğu bir gerçek. Ancak yapılan araştırmalar farklılıkların bununla kısıtlı kalmadığını gösteriyor. İşte detaylar!

Erkeklerin kirpik sayıları kadınlardan fazla!

Erkeklerde hormonlardan kaynaklı  tüm vücutlarında tüylenme görülür.  Bu hormon, tüylerin ve kirpiklerin kalın ve dolgun gözükmesini sağlar.

Kadınlar daha fazla kabus görür!

Yapılan bir araştırmada kadınlar, erkeklere göre daha fazla kabus gördüklerini ve kabuslarının duygusal açıdan daha yoğun olduğunu söylüyor.

Erkeklerin dişleri daha büyük!

500 kişi ile yapılan bir çalışmada erkeklerin, kadınlara göre istatistiksel olarak daha büyük dişlere sahip olduğu kanıtlandı.

Kadınların işaret ve yüzük parmakları eşit; erkeklerin ise yüzük parmağı uzun!

Bilim insanları, cinsiyet hormonlarının parmak uzunluğunda rol oynadığını aktarıyor. Buna göre kadınların işaret ve yüzük parmakları eşit olurken erkeklerin yüzük parmağı daha uzun oluyor.

Erkekler doktora gitmiyor!

1174 erkeğin üzerinde gerçekleştirilen çalışmada erkeklerin 3’te 2’si yaralanma gibi ciddi bir durum olmadığı sürece doktora gitmeyeceklerini belirtti.