İsrail devlet değil, terör örgütüdür İsrail devlet değil, terör örgütüdür

Yapılacak yeni pistleri ile Dünya’nın en uzun kayak pistlerine sahip olacak olan Ergan Dağı kayak tesisleri günden güne canlanıyor.

                Özellikle hafta sonlarında Erzincan halkının uğrak yerlerinden birisi olan tesislerde, yoğunluk yaşanıyor.  Yoğunluk sebebiyle spırcuların  Ardıçlı göl deki teleskilerin bulunduğu alana çıkabilmesi için gondolların başında uzun süre kuyrukta  beklemeleri gerekiyor. Yine tesislerden dönüşte de yoğunluk yaşanıyor.  

                Tesislerin şehre yakın olması, kayak pistlerinin her türlü sporcuya hitap etmesi Ergan Dağı Kayak Tesisleri’ne  halkın teveccühünü günden güne artırıyor. Bir tarafta  kızakları ile kayak yapan çocuklar, diğer tarafta  ekipmaları ile dağa çıkarak aşağıya doğru kendini bırakanlar tesisleri bayram ylerine çeviriyor.

                Bu yıl kar yağışının da etkili olması sebebiyle  pistlerde motorkrostan yamaç paraşüt ile kaymaya kadar her türlü sporun yapıldığı bir yer haline gelen Ergan Dağı Kayak tesisleri  Dünya’nın en iddialı tesisleri haline gelmeye aday gibi görünüyor.

                Çevrede konaklama tesislerinin yapılması ile daha çok yabancı turistin geleceği Ergan Dağı şehre önemli ölçüde ekonomik olar katkılar sağlamaya da aday gibi görünüyor.

                Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda tesislerde ulusal ve uluslararası kayak yarışmaları da düzenlenmişti.

Editör: Halil İbrahim Özdemir