Fantastik film severlerin favori listelerininin başını çeken seri Avatar tüm zamanların en çok izlenen filmi olarak tacını kimseye kaptırmıyor. Yine yıllarca bu tacı elinde tutan Titanik filminin mucidi James Cameron, 2009’da vizyona girerek listeleri altust eden Bilim Kurgu dalının en iyi filmi olan Avatar ile 2 saat 42dk' seyircilere bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Filmin tadını aldıktan sonra 2. filmi yıllarca bekleyen seyirci tam ümidini yitirmişdi ki 16 Aralık 2022’de vizyona giren devam filminin haberiyle bayram etti.

Açık konuşmak gerekirse ilk filmin etkisinden kurtulamayan Avatar hayranları devam filmiyle adeta mest oldu. İlk filmi açık ara sollayan Avatar Su Yolu eleştirmenlerden de tam not almayı başararak adını yine tarihe yazdı.

Henüz seriyi izlememiş olan sinema tutkunları varsa bir an bile düşünmeden Avatar'ın dünyasına bir an önce giriş yapmalı.

Erzincan'ın meşhur yemeklerinden yiyip tarihi yerlerini gezdiniz mi? Erzincan'ın meşhur yemeklerinden yiyip tarihi yerlerini gezdiniz mi?

1.Film;  Avatar'ın konusu; 

Bir hırsızlık olayında ağabeyi ölen yarı felçli Jake Sully, Pandora adındaki uzak bir gezegende misyonunun başına geçmeye karar verir. Bu yerde Na’vi adında giderek tükenmekte olan bir halk yaşamaktadır. Jake, kendilerine özgü bir lisanları, dünya görüşleri ve yaşam biçimleri olan halkın arasına karıştığında doğa ile de bütünleşir. Askeri bir şirket, söz konusu yeri ve oradaki kaynakları mercek altına almak üzere Avatar adında bir program meydana getirmiştir. Bu program insanları kısmen insan kısmen de Na’vi haline büründürerek misyon amaçlı Pandora’ya göndermektedir. Bu sisteme gönüllü dahil olan Botanist Dr Grace Augustine ve Jake Sully için başka bir yaşam var olacaktır. Sully, Pandora’ya geçtiği anda felçli bedeni değişime uğrayarak işlevsel hale gelmektedir. Bu sırada Na’vi halkından Prenses Neytiri ile karşı karşıya gelen Jake, ansızın bir farkındalık yaşar ve bir araştırma misyonu ile gönderildiği bu gezegeni, kendi dünyalısından korumaya karar verir.

2. Film ; Suyun Yolu’nun Konusu;

 Avatar serisinin 2009 yılında küresel bir fenomen haline gelen devam halkası; bu defa James Cameron'un yaratmış olduğu öykü evreninin hem kökenlerine iniyor hem de sınırlarını genişletmeyi hedefliyor. Avatar'da yaşanan olaylardan birkaç yıl sonra Jake ve Neytiri Pandora'da kendi ailelerini kurmuştur. Ancak onlar evlerini terk etmek zorunda kalır. Bu yüzden Jake ve Neytiri, suyun yüzeri ve altı dahil olmak üzere Pandora'nın dışındaki yerleri keşfetmeye başlar. Film, Pandora gezegeninde geçmektedir ve Na’vi halkının doğal dünyalarıyla insanların teknolojik dünyaları arasındaki çatışmayı konu almaktadır. Filmde, Na’vi halkının lideri Neytiri ve Jake Sully, gezegenin su altı dünyasında bulunan bir gizemi çözmek için bir araya gelirler. Bu araştırma, insanların Pandora’yı ve Na’vi halkını yok etme planlarını engellemek için hayati bir öneme sahiptir.

Oyuncular kadrosunda ise,  Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Giovanni Ribisi, Michelle Rodriguez, Laz Alonso, Stephen Lang gibi ünlü isimler yer alıyor.

 Peki filmin 3. serisi çıkacak mı?

Devam filmiyle daha da tutkulu bir seri haline dönüşen Avatar, hayran kitlenin sık sık aramalarda 3. filmin çıkıp çıkmayacağını araştırmasıyla da üst sıralarda yerini koruyor. Yapılan açıklamalara göre sıradaki üç devam filmi, 20 Aralık 2024, 18 Aralık 2026 ve 22 Aralık 2028'de yayınlanacak. Tabi bu süreç uzun zamanı kapsadığı için  tarihte oynamalara da sebep olabilir.

Editör: Merve Kiraz