Türk ve yabancı filmler arasında en yeni korku filmleri oldukça ilgi görüyor. İşte en yeni korku filmleri içerisinde ilk 10;

 The Hunted 

Vizyon Tarihi: 23 Ağustos 2024

Süre: 94dk

Tür: GerilimKorku

Yönetmen: Louis Lagayette

Senarist: Louis Lagayette

Yapımı: 2024 - Belçika ,  Fransa

Film, Güney Sudan'daki iç savaştan kaçtıkları teknenin alabora olması sonrası zengin Avrupalılar tarafından kurtarılan bir grup insanın, kendilerini kurtaranların gerçek niyetlerini keşfettiklerinde yaşadıklarını konu ediniyor.

Hançer

Vizyon Tarihi: 23 Ağustos 2024

Süre: 85dk

Tür: Korku

Yönetmen: İbrahim Vurmaz , Kenan Yeşildağ

Senarist: İbrahim Vurmaz , Kenan Yeşildağ

Yapımı: 2023 - Türkiye

Son dönemin en popüler yapımları Son dönemin en popüler yapımları

Zamanın önemli yazarlarından olan Doğu, hem parçalanan evliliği hem de giderek kötüleşen kariyeri ile zor bir zamandan geçmektedir. Eski eşi Vildan'ın oğulları Oğuz'la Almanya'ya taşınmasını engellemek isteyen Doğu, bir yandan da bir an önce yayınevine üçleme olan romanının son kitabını yetiştirmeye çalışmaktadır. Fakat son romanını bir türlü yazamamaktadır ve bu süreçte sürekli kabuslar ve sanrılar görmeye başlar. Doğu'nun psikoloji altüst olmuştur ve bir gece evinin kalorifer bacasında eski bir hançer bulur.

The Crow: Ölümsüz

Orijinal İsmi: The Crow

Vizyon Tarihi: 23 Ağustos 2024

Süre: 111dk

Tür: AksiyonFantastikKorku

Yönetmen: Rupert Sanders

Senarist: Zach Baylin , James O'Barr

Yapımı: 2024 - Fransa ,  Almanya ,  İngiltere ,  ABD

Hikaye, nişanlısıyla birlikte yoldayken arabası bozulan Eric'i (Bill Skarsgård) konu alıyor. Eric ve nişanlısı bir çete tarafından vahşice bir saldırıya kurban gider. Eric, suçtan sorumlu olanları takip etmek ve onlardan intikam almak için mistik bir karga tarafından hayata döndürülür. Eric, kendini yaşayanlar ve ölüler dünyası arasında gidip geleceği kanlı bir intikam yolculuğunda bulur.

Gözlerini Kırp

Orijinal İsmi: Blink Twice

Vizyon Tarihi: 23 Ağustos 2024

Süre: 103dk

Tür: GerilimGizemKorku

Yönetmen: Zoë Kravitz

Senarist: Zoë Kravitz

Yapımı: 2024 - ABD

Frida, Los Angeles'ta gözünü teknoloji girişimcisi Slater King'e dikmiş genç bir garsondur. King'in özel adasına rüya gibi bir tatil yaparken tuhaf şeyler olmaya başlar. Frida hayatta kalmak için gerçeği ortaya çıkarmak zorunda kalır.

Amir

Vizyon Tarihi: 16 Ağustos 2024

Süre: 70dk

Tür: Korku

Yönetmen: Anastasiya Budakva

Senarist: Anastasiya Budakva

Yapımı: 2024 - Türkiye

Seda, Cansel ve Roza şehir dışında okur; Teoman, Onur ve Berke ise İstanbul’da öğrenciliklerine devam ederler. Roza ve Berke bir çifttir. Arkadaşlar birlikte eğlenceli bir toplaşmaca için plan yaparlar. Eğlencenin dozunu kaçırdıkları bu buluşmada hiçbir şey bekledikleri gibi gitmez. Korku dolu saatlerin başlamasıyla gizli gerçekler ortaya çıkar.

Alien: Romulus 

 Vizyon Tarihi: 16 Ağustos 2024

Süre: 119dk

Tür: Bilim KurguKorku

Yönetmen: Fede Álvarez

Senarist: Fede Álvarez , Rodo Sayagues , Dan O'Bannon , Ronald Shusett

Yapımı: 2024 - ABD

Bir grup genç uzay kolonicisi, terk edilmiş bir uzay istasyonunun derinliklerini karıştırırken evrenin en korkunç yaşam formu ile karşı karşıya gelecektir.

El Fecr

Orijinal İsmi: Before Night Falls

Vizyon Tarihi: 9 Ağustos 2024

Süre: 102dk

Tür: DramGizemKorku

Yönetmen: Helfi C.h. Kardit

Senarist: Helfi C.h. Kardit

Yapımı: 2022 - Endonezya ,  İngiltere

Psikoloji okuyan üç öğrenci, tezleri ve belgeselleri için akıl hastası bir hastayla buluşurlar. Aklın değişim evreleri üzerine yaptıkları araştırma, mantıkla kavranması güç mistik olaylara sebep olur.

Asansör Oyunu

Orijinal İsmi: Elevator Game

Vizyon Tarihi: 9 Ağustos 2024

Süre: 94dk

Tür: Korku

Yönetmen: Rebekah McKendry

Senarist: Travis Seppala , David Ian McKendry

Yapımı: 2023 - Kanada ,  İngiltere ,  ABD

Sosyal becerisi çok iyi olmayan genç Ryan (Gino Anania), kız kardeşinin kaybolduğu gece oyuncuların internette bulunabilecek bir dizi kural öncülüğünde başka bir boyuta seyahat etmeye çalıştığı, asansörde gerçekleşen bir ritüel olan 'Asansör Oyunu' oynadığını keşfeder. Ryan, onu uyaranlara kulak asmayıp kardeşini bulmaya kararlıdır.

Enasar: Sirayet-i Cin 

Vizyon Tarihi: 2 Ağustos 2024

Süre: 72dk

Tür: Korku

Yönetmen: Enes Hakan Tokyay

Senarist: Koray Yeltekin

Yapımı: 2024 - Türkiye

Kenan, kendisini askerlik yaparken bulaşan musallattan bir muska ile kurtulur. İnzivaya çekilen Kenan'ın yakın arkadaşları Metin ve Burak, bir eğlence mekânında tanıştıkları kızlarla küçük bir kaçamak yaşamak amacıyla Kenan'ın gözlerden uzak evine gelirler. Eğlence dolu başlayan parti, Enasar ortaya çıkınca kabus gibi bir geceye dönüşür.

Velhan

Vizyon Tarihi: 2 Ağustos 2024

Tür: Korku

Yönetmen: Anastasiya Budakva

Senarist: Anastasiya Budakva

Yapımı: 2024 - Türkiye

Üniversiteden sınıf arkadaşı olan Lale,Buse ve Ece birlikte eve çıkma kararı alırlar. Lale köyden, Buse ve Ece Büyük şehirden gelmiştir. Lale, köyden gelmeden terk ettiği eski erkek arkadaşı Ömer’den borç para ister. 3 kız birlikte eve çıktıkları gece büyük bir musallat başlar. Korku dolu gecenin sabahı soluğu Hüddam Abdullah’ın yanında alan Lale, kendilerine velhan cinlerinin musallat olduğunu öğrenir. Gizli gerçekler ortaya çıkarken ölüm kapıdan içeriye girmiştir.

Kaynak; www.sinemalar.com

Editör: Merve Kiraz