Yerli, yabancı çocuk filmlerinin yer aldığı listemizde çocuğunuz için eğlence dolu dakikalar geçirebileceği filmler mevcut. Son dönemlerin çocuk filmleri dalında en iyi olanlarını sizler için paylaşıyoruz.

1. Güneş Fırtınası 

Dünyaya güneş fırtınası vurması sonucu bütün dünyada internet kesilir. Kullanılamaz interneti fayda bilen kötü niyetli bir bilgisayar korsanı, pek çok uygulamaya ve çevrimiçi oyuna zarar verir. Ekip Siberay, bu sorunla ilgilenmek için bir araya gelen dört kişilik bir ekibe dahil olur. Çocuklar, internete erişim geri gelmeden kötü amaçlı bilgisayar korsanını bulmak ve zarar gören platformları onarmak zorundadırlar. Maceralarına atılmak için özel bir sunucu kullanarak Siber Dünya’ya geçerler.

Süre: 72dk
Tür: Animasyon, Çocuk, Macera
Yönetmen: Haydar Sinan Güngor , Yunus Emre Çakır
Senarist: Ali Hakan Kaya , Sinem Doğangönül
Yapımı: 2024 - Türkiye

2. Tay 2: Ebabil Takımı 

Tay, annesi Şiraz'ın izinden giderek bir ulak atı olmayı hayal eder. Bu macerası onu Kudüs'ten Mekke'ye uzanan bir yolculuğa götürür.

Süre: 78dk
Tür: Animasyon, Aile, Çocuk
Yönetmen: Nurullah Yenihan
Senarist: Ayşe Sevim , Ayşe Şahinboy Doğan
Yapımı: 2024 - Türkiye

3. Orman Çocuğu: Güç Uyanıyor 

Film, arkadaşları Nini ve Ayı Çocuk ile birlikte şeytani Tusuo' nun planlarını yok etmek için yeraltı dünyasında yolculuğa çıkan Orman Çocuğu Kaka'nın hikâyesini anlatıyor.

Tür: Animasyon, Çocuk
Yönetmen: Xuhui Xing
Yapımı: 2023 - Çin

Türk kültüründe hamam geleneği Türk kültüründe hamam geleneği

4. Öksüz Kız: Bir Türk Masalı 

Masallar geçmişte üretenleri ve anlatıcıları bilinen anlatımlar iken anonim haline gelmiş, zamana direnerek sözlü gelenekte aktarım bulmaya devam etmiş, icra ortamı ve iletime bağlı olarak anlatıldığı toplumun iç dünyasının ve bilinçaltının içine sindiği ve günümüze kadar anlatımı süren ürünlerdir. Dünyada pek çok yerde ve toplulukta anlatım bulan öksüz bir kız, kıskanç bir üvey anne onun kötü kızı ve öksüz kızı kötü yaşamından kurtaran bir prensin anlatım bulduğu masalın farklı kültürlerde birçok eş metni bulunmaktadır. Evrensel masal geleneğinin parçası olarak, bilinen ismiyle Külkedisi, yerel ismiyle "Öksüz Kız" masalının varyantları arasında birtakım farklılıklar bulunmakla birlikte hikâyenin ana çatısının birbirine benzer olduğu görülmektedir.

Süre: 66dk
Tür: Çizgi, Çocuk
Yönetmen: Ali Osman Emirosmanoğlu
Senarist: Ekrem Bektaş
Yapımı: 2022 - Türkiye

5. Mutlu Oyuncak Dükkanı 

Mutlu Oyuncak Dükkânında sakin ilerleyen bir sonbahar günü; fırtınaya yakalanıp çatıda mahsur kalmış Zıpzıp Tavşan oyuncağının ortaya çıkmasıyla hareketlenir. Adı Alyanak olan bu oyuncak için hemen bir araya gelip onun yardımına koşan kahramanlarımız; oyuncağın sahibinden ayrı düşüp kendisini burada bulduğunu öğrenirler. Bu kaybolmuş oyuncağı sahibine kavuşturmak içinharekete geçen Kıpır’ ın planları ters gider ve arkadaşları İstanbul’un dört bir yanına dağılır. Kıpır ile Alyanak bir olup kaybolan oyuncakların peşine düşerler ve büyük bir maceraya adım atarlar. 

Tür: Animasyon, Aile, Çocuk
Yönetmen: Haydar Sinan Güngor
Senarist: İsmail Özgür Balamir
Yapımı: 2022 - Türkiye

6. Rüzgargülü 

Birbirlerinden uzakta büyümek zorunda kalmış beş çocuk, dedelerinin planı ile kendilerini bir şatoda gizemli bir oyunun içinde bulurlar ve rüzgargülü dönmeye başlar. Bu oyun şatosunun içerisinde çocuklar hem eğlenecek hem de dedelerinden hayata dair mesajlar alacak.

Tür: Aile, Çocuk
Yönetmen: Meryem Beyza Er
Senarist: Mert Selek
Yapımı: 2022 - Türkiye

7. Sihirli Orman: Peri Kraliçesi 

"Sihirli Orman: Peri Kraliçesi," yanlışlıkla girdikleri ormandan çıkabilmek için Kraliçe Peri'yi kurtarmak durumunda kalan bir grup arkadaşın hikâyesini anlatıyor.

Süre: 80dk
Tür: Aile, Çocuk, Fantastik
Yönetmen: Sahavet Ahsen Kaçulu
Senarist: Sahavet Ahsen Kaçulu
Yapımı: 2022 - Türkiye

8. Doru: Macera Ormanı 

Alaca, ormanda kamp yapmakta olan bir hayvan sirki tarafından kaçırılır. Sirkin sahibi Kinyas, onun para kazanmayı planlamaktadır. Doru ve diğer sürü üyeleri, Alaca’yı o sirkten bir an önce kurtarmak için plan yapmaya koyulurlar. Fakat bu iş hiç de kolay olmayacaktır. Yine de Doru ve Karatay, Kinyas’ı sirkte çalışmak istediklerine inandırıp, Alaca’nın yanına sızarlar. Ertesi gün gerçekten sirkten kaçmayı başarırlar. Fakat kaçtıkları at arabasının içinde onları bekleyen bir sürpriz vardır. Bu sürpriz; bebek maymun Şöbi’dir. Doru, Karatay, Yaman ve Muhtar, ormandaki tüm tehlikelere rağmen, küçük maymunu annesine kavuşturmaya kararlıdırlar. Kinyas'ın peşlerinde olduğundansa habersizdirler.

Tür: Animasyon, Çocuk
Yönetmen: Arkın Aktaç
Senarist: Ali Salman , Özge Ceylan
Yapımı: 2021 - Türkiye

9. Kuklalı Köşk 2: Orman Kaşifi 

Mustafa H. Öztürk'ün yönetmenliğini yaptığı "Kuklalı Köşk 2: Orman Kâşifi" filminin oyuncu kadrosunda Serkan Şengül, Kadir Çöpdemir, Ergül Miray Şahin, Ali Uyandıran gibi isimler yer alıyor.

Tür: Animasyon, Aile, Çocuk, Komedi, Macera
Yönetmen: Mustafa H. Öztürk
Senarist: Mustafa H. Öztürk
Yapımı: 2021 - -

10. Bay Link: Kayıp Efsane 

Karizmatik Sir Lionel Frost (Hugh Jackman) kendini dünyanın en başta gelen mit ve canavar avcısı olarak görmektedir. Fakat sorun şudur ki yüksek sosyete mensuplarından oluşan kıt akıllı çevresi bunu bir türlü kavrayamamaktadır. Sir Lionel’ın tanınmak ve kabul görmek için son şansı ise Pasifik’in kuzeybatısına yolculuk etmek ve burada yaşayan efsanevi bir yaratık için kanıt toplamaktır. Acaba Bay Link (Zach Galifianakis)’i bulabilecek midir?

Tür: Animasyon, Aile, Çocuk, Komedi, Macera
Yönetmen: Chris Butler (i)
Senarist: Chris Butler (i)
Yapımı: 2019 - ABD

Editör: Merve Kiraz