Kozmetik ürünlerin en çok tercih edilen ürünlerinden olan Eyeliner gözlere etki eden çekiciliği ile makyaj tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında. Fakat herkes etkili bir Eyeliner nasıl çekilir bilmiyor? Eyeliner kullanmanın püf noktalarını ve en iyi Eyeliner seçeneklerini sizler için sıraladık.

Eyeliner kullanmanın püf noktaları

Her kadının makyaj tarzı, alışkanlıkları ve makyaj yapma sıklığı bir diğerinden farklı olabilir. Ancak makyajla olan ilişkisi ne düzeyde olursa olsun tüm kadınların eyeliner çekme mücadelesi verdiği günler olmuştur. Siz de eyeliner acemileri grubundansanız ya da uzun yıllardır makyaj tecrübeniz olduğu halde bir türlü eyeliner çekmek konusunda istediğiniz noktaya gelemediğinizi düşünüyorsanız kulübe hoş geldiniz! Aslında eyeliner çekmek sanıldığı kadar zor bir işlem değil. Ancak kusursuz bir eyeliner uygulaması için eyeliner çeşitleri arasından size en uygun ürünü seçmeli ve doğru teknikleri kullanmalısınız. Nasıl mı? İşte, sizi en iyi eyeliner uygulaması ve önerilerine taşıyacak altın değerinde ipuçları…
 
Eyeliner Nedir?

Eyeliner, kirpikleri ve gözleri vurgulamak amacıyla kirpik diplerine düz bir hat çekmek için kullanılan bir göz makyajı malzemesidir. Esasen, eyeliner ve göz kaleminin kullanım amaçları oldukça benzerdir. Ancak eyeliner’ların yapısı göz kalemlerinden biraz farklıdır. Göz kalemleri sert ya da kremsi dokuda üretilirken eyeliner’lar fırçayla da kolaylıkla sürülebilen daha yumuşak bir yapıya sahiptir. Makyaj uygulamalarında çoğunlukla siyah eyeliner’lar kullanılsa da kahverengi eyeliner, beyaz eyeliner ve kırmızı eyeliner gibi birçok ürün çeşidi bulunur. Siz de makyaj tarzınıza göre dilediğiniz renkli eyeliner seçeneğini tercih edebilirsiniz. Kusursuz eyeliner uygulamalarına imza atmak içinse sizin için en uygun eyeliner modelini belirlemelisiniz.

Eyeliner Nasıl Çekilir?

Ellerinizin titremesinin önüne geçmek için uygulama öncesinde dirseğinizi düz bir zemine yaslayabilirsiniz. Elinizi yanağınıza yaslayarak daha kontrollü bir uygulama yapabilirsiniz. Düz bir eyeliner çizgisi çekmek için uygulamaya göz kapağınızın ortasından başlayın.Öncelikle gözünüzün iç köşesine kadar eyeliner hattı oluşturun ve daha sonra yeniden ortaya dönerek bu kez hattın dış kısmını tamamlayın. Eğer kuyruklu bir eyeliner çizgisi oluşturmak istiyorsanız öncelikle kuyruğu çizerek başlayın. Eyeliner kuyruğunu her iki gözünüzde de eşit şekilde hizalamak için alt kirpik diplerinizin köşesini referans alın. Eyeliner çektikten sonra kullandığınız ürün kuruyana kadar göz makyajınıza ara verin. Aksi takdirde eyeliner’ınız dağılabilir.
 
İşte en tutulan Eyeliner markaları;

1. Maybelline Hyper Precise Eyeliner

Maybelline Hyper Precise Eyeliner_221x960

Kozmetik konusunda dünya devi olan Maybelline'in Hyper Precise eyeliner modeli, kullananlar tarafından sıklıkla tavsiye ediliyor. Kolay bir şekilde kullanılabilen ürün, özel olarak tasarlanmış ucu sayesinde kusursuz çizgiler çekebiliyor. Eyeliner Ergonomik ayrıca  tasarıma sahip.

2. Beaulis Eyeliner

Beaulis Eyeliner_719x960


Yüksek renk gücüyle karşımıza çıkan Beaulis, tüm gün kalıcı olması sebebiyle tercih ediliyor. Kullanım sonrası çabuk kuruyan ürün, keçe uçlu eyeliner severlerin kesinlikle denemesi gereken ürünler arasında yer alıyor. Waterproof özelliği bulunan Beaulis eyeliner bu sayede suya karşı dayanıklılık gösteriyor.

3. Flormar Disk Uçlu Eyeliner

Flormar Disk Uçlu Eyeliner_960x960

Flormar Roll'n Go eyeliner, gün boyu kalıcı olması ve mat çizgiler çekmesi sayesinde birçok kişi tarafından tavsiye ediliyor. Ürün, yuvarlak diski sayesinde tek hareketle mükemmel sonuçlar doğurabiliyor. Bir kere kullananların tekrar kullanmak istediği bu eyeliner, sürüş esnasında veya gün içerisinde asla akma yapmıyor.

4. Golden Rose Perfect Lashes Eyeliner

Golden Rose Perfect Lashes Eyeliner_960x960

Kozmetik konusunda adını duyurmayı başaran Golden Rose'in Perfect Lashes eyeliner modeli, uygun fiyatıyla listemize girmeyi başarıyor. Çabucak kuruyan yapısı sayesinde sıkça tercih edilen ürün, gözünüzde gün boyu kalabiliyor. Özel olarak tasarlanan fırçası bulunan Golden Rose, bu sayede kirpik diplerine kadar istediğiniz incelikle kullanılabiliyor.

5. Gabrini Likit Eyeliner

Gabrini Likit Eyeliner_640x960

Likit eyeliner kategorisinde yer alan Gabrini, uygun fiyatı ve yüksek performansıyla dikkat çekiyor. Anti alerjik olarak üretilen ürün, oldukça mat siyah çizgiler çekebiliyor. 12 saate kadar kalıcılık sözü veren bu eyeliner, suya karşı dayanıklılık gösteriyor.

6. New Well Ultra Black Eyeliner

New Well Ultra Black Eyeliner_187x960

New Well Ultra Black eyeliner, profesyonel mühendisler tarafından tasarlanan ucuyla oldukça kolay bir sürüş imkanı veriyor. Suya dayanıklı olan ürün, yaz sıcaklarında terlemeden, kış soğuklarında yağmurdan dolayı akma yapmıyor.

Rüyada altın yüzük görmek, altın yüzük takmak, altın yüzük bulmak, kaybetmek Rüyada altın yüzük görmek, altın yüzük takmak, altın yüzük bulmak, kaybetmek

7. Farmasi Deeplook Eyeliner

Farmasi Deeplook Eyeliner_1280x853
Birçok kişi tarafından kullanılan ve tavsiye edilen ürün, gün boyu kalıcılığı sayesinde dikkat çekiyor. Suya karşı dayanıklılığı bulunmayan ürün, çizdiği mat ve keskin çizgilerle ortaya kusursuz bir makyaj çıkarıyor.

8. Pastel Kalem Eyeliner

Pastel Kalem Eyeliner_679x960

Pastel'in kalem eyelinerı ergonomik kullanımıyla adını duyurmayı başarıyor. Kullananlar tarafından beğenilen ve tavsiye edilen ürün, uzun süre kalıcılığıyla tercih sebebi oluyor. Kullanım sonrası göz çevresini dolgunlaştıran eyeliner, bu sayede daha etkili bakışlar yaratmanızı sağlıyor.

9. Sensai Likit Eyeliner

Sensai Likit Eyeliner_690x960

İçeriğinde katmanlı amino pigmentler, ayçiçek yağı ve ipek özü bulunan ürün, gözlerinize üstün güzellik sağlarken aynı zamanda çevresel faktörlere karşı koruma kalkanı oluyor. Birçok kişi tarafından fiyatı yüksek görülse bile kullanan kişiler fiyatını hak ettiğini belirtiyor. Sensai, gün boyu kalıcı olması, kolay sürülebilmesi ve suya dayanıklı olması sebebiyle bizce kesinlikle denenmesi gerekilen eyeliner markaları arasında yer alıyor.

10. Chanel Signature De Eyeliner

hanel Signature De Eyeliner_960x960

Chanel Signature, en iyi eyeliner markaları arasında yer alıyor. Gün boyu kalıcılık sağlayan ürün, suya karşı dayanıklılık gösteriyor. Kolaylıkla sürülebilen eyeliner, bu sayede hiç eyeliner kullanmamış kişiler tarafından bile rahatlıkla kullanılabiliyor. Emsallerinden biraz daha tuzlu olan Chanel Signature, aldığı paranın hakkını fazlasıyla verebiliyor.

Bu dip notu da eklemeden geçmeyelim. Bu ürünleri almadan önce satış noktalarının kullanıcı yorumlarını da göz önünde bulundurmanızda fayda var. Her ürün her cilde uygun olmayabilir. Bazı ürünler yağ içeriği, hayvansal katkı veya bitkisel katı bakımından farklılık gösterebilir. Seçiminizi bu ürünlere olan hassasiyetinize göre içeriğini araştırarak seçmeniz istediğiniz etkiyi yakalamanızda size daha yardımcı olacaktır.

Editör: Merve Kiraz