Akülü arabalar engellilerin ayağına geldi Akülü arabalar engellilerin ayağına geldi

Erzincan’da yaşayan 74 yaşındaki emekli Necip Kaya, Özel otobüs şoförlerinin güzergahları kendi keyiflerine göre değiştirmesinden ve özellikle emeklilere yapılan muameleden şikayetçi. Kavakyolu 1. Etap Tokiler'de oturan Kaya, özellikle bu güzergahta otobüslerin boş olmasına rağmen kendilerini almamasının sıkça tekrar ettiğini belirtiyor.

Kaya, yaşadığı olayı şu sözlerle aktardı: “Dün sağlık ocağına gitmek için otobüs bekliyordum. El kaldırdım, ama otobüs durmadı. Bir saat daha bekledikten sonra geri dönen başka bir otobüs durdu, ancak şoför bana, ‘Amca sizinle mi uğraşacağım !’ diyerek tepki gösterdi ve hiç durmadan gitti.” dedi.

 Kaya, bu tür olayların sadece kendisine değil, diğer emeklilere de sıkça yaşandığını ifade ediyor.

Otobüslerin güzergahlarının rastgele değiştirildiğini vurgulayan Kaya, “Bizi görünce durmuyorlar. Can kartlarımızla seyahat etme hakkımız var. Ama bazı şoförler, boş olmasına rağmen bizi almak istemiyor,” diyerek durumu özetledi.

Kaya, yetkililerden ve özellikle Belediye Başkanı Bekir Aksun’dan bu konuda gerekenin yapılmasını rica ederek, emeklilere yönelik yapılan bu muameleye dikkat çekmek istiyor. “Sesimizi duyurmak istiyoruz,” diyerek yaşadığı sorunların çözülmesini umduğunu dile getirdi.

Konuyla alakalı konuşan 74 yaşındaki emekli Necip Kaya açıklamasında; “Kavakyolu 1. Etap durağında 3 kişi bekliyorduk. Otobüs geldi ve bizde el kaldırdık ve durdu. Bize arkadan gelen otobüse binin diyip bizi almadı ve boş gitti. Dün ise sağlık ocağına gittim ve hastayım. O sırada otobüs geldi ve eve gideceğim, el kaldırdık ve durmadı. Bir saat kadar daha bekledik ve o sırada otobüs geri döndü ve el kaldırdım oda durdu. Dedim ki el kaldırdım giderken neden bizi almadın.  O ise bize “Amca sizinle mi uğraşacağım?” diye tepki gösterdi. Hiç durmadı ve gitti. Bunlar aynı güzergahta çalışmıyorlar. Gideceği güzergah belli ama o güzergahtan değil de kendi istediği güzergahtan gidiyor. Konuyla alakalı da kadının birisi onunla münakaşaya girdi ve neden bu yolu değiştirdiniz. Ben o tarafta inecektim diye tepki gösterdi. Bunlar doğru dürüst çalışmıyorlar. Özellikle emeklileri gördükleri zaman çoğu durmuyor. Bizler cankartımızı kullanıyoruz, onun içinde bizi almak istemiyorlar. Cankartlarımız devletimizin bize yani emeklilere  verdiği bir haktır. Bizi görünce durmayıp arkadan gelecek olan otobüse binin diyorlar. Boş gitmesine rağmen bizi almıyor. Birisi de amca sizinle mi uğraşacağız diyip gaza bastı ve görmezden gelip otobüse almadı. Ben belimden rahatsızım ve fıtığım var. Hepsini demiyorum ama bazılarını bunu bize yapıyorlar ve bizi otobüse almıyorlar. Bizde sesimizi Belediye Başkanımıza duyurmak istiyoruz” dedi.

Editör: Mücahit Özdemir