GENEL

Elektrikli araçları üçte bir fiyatına sattıklarını söyleyerek dolandırıyorlar!

Özellikle sosyal medya platformları üzerinden yapılan bu dolandırıcılıklar, vatandaşları maddi zarara uğratıyor. Son olarak Tiktok adlı sosyal medya platformu üzerinden kurbanlarını seçen dolandırıcılar, elektrikli araçları Gürcistan'dan üçte bir fiyata sattıklarını söyleyerek vatandaşları mağdur ediyorlar.

Abone Ol

Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte dolandırıcılık yöntemleri de çeşitleniyor. Son dönemde sıkça karşılaşılan bir dolandırıcılık türü ise elektrikli araç satışıyla ilgili.

Dolandırıcılar, piyasada yüksek fiyatlı olan elektrikli araçları Gürcistan gibi ülkelerden getirdiklerini iddia ederek, normal fiyatın üçte birine satma vaadiyle vatandaşları kandırıyorlar. Özellikle sosyal medya platformu TikTok üzerinden hedef belirleyen dolandırıcılar, peşin ödeme yapılması şartıyla araç satışı yapıyorlar ve parayı aldıktan sonra ortadan kayboluyorlar.

Dolandırıcılar, ilk olarak peşinatsız işlem yoktur diyerek belli bir ücret talep ediyorlar ve daha sonra ise aldıkları peşinat ile birlikte ortadan kayboluyorlar. Vatandaşların mağdur olmaması adına bu ve bunun gibi paylaşım ve reklamlara karşı dikkatli olmaları gerekiyor.