Hile yapmaya en uygun gıdalar en çok tükettiğimiz gıdalar, ayırt etmesi ise mümkün Hile yapmaya en uygun gıdalar en çok tükettiğimiz gıdalar, ayırt etmesi ise mümkün

Varlık fiyatlarının istikrarsız bir şekilde dalgalanması, tüketim talebinin tırmanması veya azalması finansal piyasada olumsuz etkilere sebep olur. Riskten kaçma veya yatırımı elde tutma amacıyla yapılan girişimler ekonomik krizin daha da derinleşmesine sebep olabiliyor. Örneğin hızlı faiz artışı ekonomik krize neden olur. Ekonomik kriz oluşması durumunda yatırımcı güvensiz ortam, para değerinin düşmesi, üretimin düşmesi ile birlikte yatırım yapmaktan vazgeçer. 
Ekonomik Krizin Nedenleri?
Ekonomik krizlerin nedenleri arasında ilk olarak faiz oranlarında ki artış olarak gösterilebilir. 
Yatırım ortamına olan  güvenin azalması ve  riskten kaçış nedeniyle yatırımcı ürünlerini pazara daha hızlı şkeilde sunmaya başlar ve bu da ekonomik kerizin derinleşmesine neden olur. 
Gayrimenkul ve benzeri gibi varlıkların aniden yükselmesi ve düşmesi ekonomik krizi tetikleyebilir. 
Ekonomik kriz olursa ne olur?
Kredi sıkışıklığı yaşanır, faizler artar borçlanmanın maliyeti yükselir, şirketler küçülür işsizlik artar, Ulusal para birimi diğer paralar karşısında değer kaybeder, enflasyon yükselir ve satın alma gücü düşer.
 

Editör: Adem Küçükkaya