Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti hemen her yemeğin içerisinde kullanılıyor. Ama bu hatayı yaptıysanız neler olduğuna inanamayacaksınız! Domatesler tadının ve dokusunun uzun süre korunması için çürümeden muhafaza etmek amacıyla genellikle buzdolabında saklanıyor. Birçok kişinin uyguladığı bu yöntem aslında yanlış.

SAKIN BUZDOLABINDA SAKLAMAYIN

Uzmanlar bazı besinlerin buzdolabına konulmaması konusunda uyarıyor. Bu besinlerden biri de domates.

Burun estetiği ameliyatı riskleri neler? Ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli Burun estetiği ameliyatı riskleri neler? Ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli

NEDEN BUZDOLABINDA SAKLANMAZ

Peki, neden domatesler buzdolabında saklanmamalı? İşte cevabı…

Buzdolabında saklanan domateslerin tadı ve dokusunda bozulmalar olur. Ayrıca soğuk ortamda saklanan domateslerin doğal olgunlaşma süreçlerinin durdurulduğu görülüyor. Bu nedenle zaman içerisinde tadında bozulmalar oluşur.

Oda sıcaklığında olgunlaşan domatesler daha lezzetli ve aromatik olurken buzdolabında ise tat kaybı oluyor. Soğuk hava domateslerin hücre yapısına zarar verir. Bu da yumuşak ve olumsuz bir dokunun oluşmasını sağlar.

Domateslerin buzdolabında muhafaza edilmesinin besin değerine de olumsuz etkileri var. Soğukla temas domatesin içindeki bazı vitamin ve antioksidanların azalmasına neden oluyor. Dolapta saklanırsa domatesin içinde yer alan likopen gibi önemli bir antioksidanın miktarında da azalma görülür. Bu nedenle alınan domateslerin mutlaka oda sıcaklığında muhafaza edilmesinde fayda var.

Editör: Yasemin Dülgeroglu