ERZINCAN

Doğu Anadolu'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri yapıldı

Erzincan'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Abone Ol

Erzincan'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayıp Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, "Türkiye Yüzyılı'nın Kahramanları" programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması sinevizyondan izlendi.
Programda, sancak koşusuna katılan sporcular, Türk bayrağını Vali Mehmet Makas'a teslim etti.
Vali Makas, etkinlikte, bundan 7 yıl önce vatana, bayrağa, ezana yapılan saldırıyı unutmamak unutturmamak adına bir arada olunduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimine "dur" dediğini aktaran Makas, "Emperyalist güçlere 'One minute' ve 'Dünya beşten büyüktür' dedi. Bütün sıkıntı ve darbe girişimi bu iki cümlede yatıyor. Dünyada hakkın ve adaletin temsilcisi olan bu milletin ayağa kalkmasını birileri istemiyor." diye konuştu.
15 temmuz gecesi bu milletin generali değil bir neferi olduğu için kendini şanslı hissettiğini vurgulayan 3. Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci de "3. Ordu komutanı olarak Erzincan'a hizmet vermekten ben ve silah arkadaşlarımın gurur duyduğunu özellikle belirtmek istiyorum." dedi.
AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman da vatanı için demokrasi mücadelesinde şehit düşmüş tüm vatandaşlara Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diledi.
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ise bu bayrak ve toprak için 15 Temmuz'da şehit olanları rahmet, saygı, sevgi ve şükranla andığını belirterek, "Bu, Cumhuriyet'e ve demokrasiye yapılan bir olaydır. Bütün siyasi partilere yapılan bir olaydır." dedi.
Şiirlerin okunması, 3. Ordu Komutanlığı bando takımı ve Erzincan Belediyesi mehteran takımının gösterisi ile devam eden program, camilerde sela okunmasıyla sona erdi.
Programa, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ile şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. AA

Foto:İHA