Hava sıcaklıklarında ciddi artışlar gözlemlenirken pek çok insan sıcak havalardan şikâyetçi. Durum böyle olunca serinleme ihtiyacı da kaçınılmaz. Evde klimaya ihtiyaç duymayacağınız ve bitkilerden faydalanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Çiçekler evleri güzel gösteren dekoratif ürünlerdir. Sayısız türde çiçeğin olduğu evrende bazı çiçekler farklı faydaları ve özellikleri ile ön plana çıkıyor. Bu kapsamda evlerinize ferahlık getirecek, sıcak yaz günlerinde bunaltıcı havayı emecek bir çiçek bulunuyor. Doğal klima etkisiyle işte o çiçek…

Hayatı ertelemeyin! Bu yöntemlerle erteleme alışkanlığınızı kırın Hayatı ertelemeyin! Bu yöntemlerle erteleme alışkanlığınızı kırın

ORTAM SERİNLETEN ÇİÇEK

Sıcak evlerin doğal kliması boston eğreltiotudur. Bu çiçek, ortamda ki nem oranını artırarak serin bir ortam yaratır. Öte yandan havayı temizleyen bu çiçek daha sağlıklı bir atmosferde nefes almaya yardımcı olur.

TUBİTAK ONAYLI SERİNLETEN ÇİÇEK

TUBİTAK tarafından yapılan bir araştırmaya göre; bitkilerin yapraklarının yapısında stoma adı verilen küçük gözeneklerin bulunuyor ve söz konusu bu gözenekler bitkinin terlemesini ve gaz alışverişi yapmasını sağlıyor.

Işık, sıcaklık ve su düzeyi yeterli ya da gereğinden fazla olduğu zaman bitkilerin yaprağında bulunan stomalar açılır ve bitkiler terlemeye başlar. Bu terlemeyle bitkilerin yapılarındaki suyun bir kısmı buharlaşma yoluyla havaya veriliyor. Bu durumun da etrafı serinletiyor.

EVİNİZİ SERİNLETECEK BİTKİLER

Aloe Vera

Fesleğen (Basil)

Areka Palmiyesi (Areca Palm)

Boston Eğreltiotu (Boston Fern)

Barış Çiçeği (Peace Lily)

Yelken Çiçeği (Spathiphyllum)

Kauçuk Bitkisi (Rubber Plant)

Ficus Benjamina (Weeping Fig)

Editör: Yasemin Dülgeroglu