Modern çağ ve yaşam koşullarıyla beraber antidepresan kullanan kişilerin sayısı oldukça arttı. Artan stres seviyeleriyle başa çıkmakta zorlanan kişilerin başvurduğu ilk yöntem ise genellikle antidepresan oluyor. Ancak ilaç yerine doğal ürünlerden de faydalanılabilir.

Kuruyemişler arasında en popüler olanları ceviz, fındık, badem ve Antep fıstığı. Ancak Daha az bilinen kaju, yalnızca sağlıklı bir atıştırmalık olarak değil, aynı zamanda gerçek doğal antidepresan olarak da kullanılabilir.

İşte kaju fıstığının içeriğinde bulunan besinler, vitaminler ve faydaları:

Kaju triptofan içerir. Triptofan, mutluluk hormonu olarak da adlandırılan iyi ruh hali hormonu olarak bilinen serotoninin parçasıdır. 100 gram kaju yaklaşık 400 mg triptofan içerir. Triptofan, çoğu bitkisel gıdada bulunur ve vücut tarafından üretilmediği için gıda yoluyla alınması gerekir.

Uzmanlara göre uygun miktarda kaju yenmesi antidepresan yerine yerini geçer. İlaçlar tedavi ederken kimyasal ve yan etkiler yüzünden insan vücuduna zarar verebilir. Bu sebeple eğer mümkünse doğal yollar her zaman daha iyidir.

Sağlıklı, Glutensiz mercimek ekmeği tarifi Sağlıklı, Glutensiz mercimek ekmeği tarifi

Kaju, aynı zamanda magnezyum içerir. Magnezyum, sinir sisteminin düzgün çalışması için gerekli bir maddedir ve vücutta magnezyumun iyi düzeyde olması, anksiyete ve depresyon riskini önlemeye yardımcı olur.

Kaju iyi yağlar açısından zengin bir atıştırmalıktır. Birçok vücut işlevi için iyi yağlar önemlidir. Aynı zamanda dengeli bir ruh halinin korunması ve depresyonun önlenmesi için de önemlidir. Bu nedenle iyi yağlar sadece kalp sağlığı için değil, aynı zamanda ruh sağlığı için de faydalıdır.

Sinir sistemi ve beyin için yararlı olan gıdalar tabi ki insan vücudu için önemli. Ancak depresyon hafife alınmaması gereken ciddi bir sağlık sorunu. Ciddi ve kendi başınıza çözemeyeceğiniz durumlarda mutlaka uzman desteği alın.

Editör: Yasemin Dülgeroglu