ABD, Türk vatandaşlarına vize randevularını 2026 yılına kadar kapattı. Schengen vizesi başvurularında ise ret oranı yüzde 20’ye ulaşmış durumda. Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki gerilim, vize süreçlerine olumsuz yansırken, vatandaşların yurtdışına çıkışlarını zorlaştırıyor. Yüksek başvuru sayısı ve sınırlı kontenjanlar, vize almayı daha da güç hale getiriyor. ABD’ye seyahat etmek isteyenler, ancak acil durum belirtmeleri halinde randevu alabiliyor.

ABD, Türkiye’den yapılan vize başvurularında geçmişte sağladığı kontenjanları önemli ölçüde azalttı. Bu durum, Türk vatandaşlarının vize randevusu almasını zorlaştırarak, sistemin tıkanmasına yol açtı. Yüksek başvuru sayısına rağmen sınırlı kontenjanlar nedeniyle, 2026 yılına kadar ABD'ye seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları, acil bir durum belirtmedikleri sürece en erken randevuyu 2026 yılının Ocak ayında alabiliyor.

RET ORANI YÜZDE 20'YE ULAŞTI

Kredi kartına borcu olanlara duyuruldu! Artık taksitler böyle olacak Kredi kartına borcu olanlara duyuruldu! Artık taksitler böyle olacak

Türkiye'deki vize sorunları, yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri ile birleşince, tatil tercihlerini yurt dışına yönlendirdi. Ege ve Akdeniz bölgelerindeki fiyatlar Avrupa standartlarının üzerine çıkarken, vatandaşlar ekonomik olarak daha uygun olan Balkan ülkelerine ve Avrupa Birliği üyesi ülkelere yönelmeye başladı. AB ülkeleri, artan başvuru sayısına yanıt olarak randevu tarihlerini yıl sonuna kaydırırken, ret oranlarını da yüzde 20’ye çıkararak tarihi bir seviyeye ulaştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ