Birkaç yıkamada rengi solan, canlılığını yitiren ve eski bir görünüm alan kıyafetlerin ömrünü uzatmak için bir takım ritüeller uygulanabilir. Her şey gibi kıyafetler de bakım ister. Yıkama işleminden asma işlemine kadar bazı kıyafetlere özen göstermek gerekir. İşte kıyafetlerinizin ömrünü uzatacak tüyolar;

1-Etiket
Kıyafetlerin içinde yer alan etiket talimatlarına uyularak kıyafetler yıkanırsa, kıyafetin yıpranmaması sağlanabilir.

2-Payet ve Pullu Kıyafet
Payet ve pullu kıyafetleri kirlilerle dolu çamaşır makinesinde yıkamak payetlerin gevşemesine ve dökülmesine neden olabilir. Bu kıyafetlerin yıkanmadan önce ters çevrilmesi gerekir. Ayrıca çamaşır yıkama filesi de kullanılabilir.

Rüyada baba ile kavga etmek, konuşmak, babanın yüzünü asık görmek ne anlama gelir Rüyada baba ile kavga etmek, konuşmak, babanın yüzünü asık görmek ne anlama gelir

3-Siyah
Siyah kıyafetlerin sadece birkaç yıkamada rengi solar ve griye döner. Siyahların rengini korumak için yıkama esnasında yalnızca siyahlarla yıkanması gerekir. Ayrıca en düşük sıkma devrinde yıkanması sürtünmeyi azaltarak renk solmasının önüne geçer.

4-Fermuar
Fermuarlı hırka, sweat, partolon gibi kıyafetler mutlaka ters çevrilerek yıkanması gerekir. Çünkü sıkma esnasında kıyafetlerde oluşan sürtünme fermuarda diş atlama ve fermuar bozukluğuna neden olur.

5-Deri kıyafet
Deri ceketlerin mutlaka tahta askılara asılması gerekir. Deri kıyafet veya eşyaların fermuarı kapalı ve kendi formunu bozmayacak şekilde saklaması zamanla deforme olmasının önüne geçer. Etek ya da pantolonları asarken mandalla arasına havlu bez gibi materyaller konulmalı, çantalar askıya asılmak yerine içi doldurularak muhafaza edilmeli.
 

Editör: Sena ERDOĞAN