Çocukların en çok ihtiyaç duyduğu şey ebeveynleri ile ilişkide olmaktır. Bu nedenle onlarla vakit geçirmek oyunlar oynayıp anılar biriktirmek oldukça önemli. İşte evde çocuklarınızla yapabileceğiniz eğlenceli aktiviteler…

PATATES BASKISI

Patates baskısı, çocukların ilgisini çekebilecek ve evde olan malzemelerle basit şekilde yapılacak bir aktivite. Bu oyun neredeyse unutulmaya yüz tutmuş olsa da hem size eskiyi hatırlatacak hem de çocuğunuzu eğlendirecek. Patateslere hayvan, çiçek ya da buna benzer motifler kazıyarak eğlenceli desenler oluşturabilirsiniz.

GIDA İLE PARMAK BOYASI

Bebeğiniz hala boya kalemlerinin yenmeyeceğini bilmiyorsa bu oyun sizin için. Bebeğinizi mama sandalyesine oturtup önüne bir tabak yoğurt koyun ve içinde yoğurda renk verecek gıdalar ekleyip ona karıştırması için zaman verin. Böylece bebeğiniz hem eğlenmiş hem de sağlıklı şeyler yemiş olur.

EVDE OYUN HAMURU HAZIRLAYIN

Evde basit şekilde oyun hamuru hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

2 su bardağı un

Kışın evinizi daha iyi ısıtmanın pratik yolları Kışın evinizi daha iyi ısıtmanın pratik yolları

1 su bardağı tuz

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 su bardağı su

Gıda boyaları

Tüm malzemeleri karıştırarak renkli hamurlar elde edebilirsiniz.

EVDE UZAY ROKETİ YAPIN

Kartondan uzay roketi yapmak isterseniz işte malzemeler:

A1 boyutunda beyaz 1 adet karton

A3 boyutunda 2 adet kırmızı bir karton

4-5 adet turuncu el işi kâğıdı

Renkli bir koli bandı

Makas

Yapıştırıcı

Boya kalemleri

Yapımı:

Beyaz kartonu masaya koyun. Rulo yaptığında yüzüne ve kollarına denk gelecek kısımlarda makasınla birer delik açın. Kartonun üzerine roket için şekiller çizip ve koli bandıyla ön kısma küçük bir panel yapın. Beyaz kartonu rulo haline getirin. Kırmızı kartonlardan birini kare haline getir ve şapka şekline getirip, kenarlarını yapıştırın. Şapka şekline getirdiğiniz kırmızı kartonu beyaz rulo kartonun üst kısmına yapıştırın. Diğer kırmızı kartondan da iki küçük kanat şeklinde parçalar kesin ve rulonun iki kenarına yapıştırın. Son olarak turuncu el işi kâğıtlarını ince şeritler halinde kesin ve roketin alt kısmına dağınık bir şekilde yapıştırın. İşte roketiniz hazır.

FERMUAR TAHTASI

Çocuklara kendi başlarına giyinmeyi öğretirken onları oyalayabilecek ve renkleri öğrenmelerini sağlayacak bir tahta oyunu. Renkli fermuarları tahtaya yapıştırın ve açıp kapatmasını isteyin.

Editör: Yasemin Dülgeroglu