Rüyada baba ile kavga etmek, konuşmak, babanın yüzünü asık görmek ne anlama gelir Rüyada baba ile kavga etmek, konuşmak, babanın yüzünü asık görmek ne anlama gelir

Pek çok kişinin cildinde tavuk derisine benzer kuru, pürüzlü yamalar ve küçük şişkinliklerin olduğu bir görüntü oluşuyor. Tıpta  keratosis pilaris denilen bu görüntünün bir sağlık sorunu olmadığı biliniyor ancak söz konusu görüntü kişilerde rahatsız edici bir etki oluşturabiliyor.

Tavuk derisi görünümü daha çok  üst kolda, bacaklarda ve kalçada ortaya çıkıyor. Kaşıntı yapmayan bu cilt problemi yaygın olarak görülüyor.

Öte yandan zararsız olduğu bilinen Keratosis Pilaris, bazen alerjik bir cildin de işareti olabiliyor. Söz konusu durum yazın güneş ile hafifleyip, kışın ise yine belirgin hale gelebiliyor.

Tedavi Yöntemi

Bu cilt rahatsızlığı doğru bakım ürünleri ile iyileştirilebiliyor. Keratosis Pilaris görünümünün iyileştirilmesinde sıklıkla peeling uygulaması tavsiye ediliyor. Piyasada özellikle Keratosis Pilaris görünümü için üretilmiş ürünler bulunuyor.

Editör: Sena ERDOĞAN