ERZINCAN

CHP Erzincan İl Teşkilatında Kaos!

CHP Erzincan İl Teşkilatında yönetim kurulunun istifası krize neden oldu.

Abone Ol

CHP Erzincan İl Teşkilatında yönetim kurulu üyeleri istifa ederek mevcut yönetimi ve başkanlığı düşürdü.  Mevcut CHP Erzincan İl Başkanı Zeynep Erdoğan Sarıca ise görevden düşürülmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP'nin Erzincan'daki ilk kadın il başkanı olan Sarıca, il başkanlığına seçildiği günden itibaren "İstifa et, delege seni değil bizi seçti" gibi baskılara maruz kaldığını aktardı.

Yaşanan sürece Erzincan milletvekili Mustafa Sarıgül'ün de hakim olduğunu belirten Sarıca, Mustafa Sarıgül'ün konu ile ilgili basın açıklaması yaptığını hatırlatarak, "Benim seçilmiş bir il başkanı olduğumu, çalışkanlığım ile bilindiğimi ve CHP'de kimsenin gölge başkanlık gibi şeylere kalkışamayacağını belirtmişti." şeklinde konuştu. 

Aynı zamanda genel merkezle, Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer yetkili isimler ileCHP Başkanı Özgür Özel'in de kendisini desteklediğini söyleyen Sarıca" Genel Başkanım Özgür Özel' de beni destekleyeceğini, Türkiye'de seçilmiş 3 CHP İl başkanı olduğunu, kadın yöneticilerin alınamayacağını ifade etmiştir." dedi. 

Sarıca, yaşanan sürecin sonunda bir grup yönetim kurulu üyesinin istifa ederek mevcut yönetimi ve başkanlığı düşürdüğünü aktararak "CHP Erzincan İl Teşkilatında bugüne kadar görülmemiş bir kaosa imza attılar." ifadelerini kullandı.

Seçilmiş bir kadın varken, başka bir kadın yönetici atanması doğru mudur?

Son olarak istifa eden yönetim kurulu üyelerine ve yeni parti yönetimine seslenen Sarıca, şu ifadeleri kullandı;

"İstifa eden bu yönetim ve arkasındaki güçlerin yerel seçimlere giderken başka hesapları mı vardır? Aday belirlemede verilmiş vaatler mi var? Zeynep Erdoğan Sarıca olarak bu çıkar çatışmalarına hesaplarına engel olduğum için mi hedef belirlendim?

Tüm bunların üstüne "kadınla problemimiz yok" denilmek adına, seçilmiş bir kadın varken, başka bir kadın yönetici atanması doğru mudur?

İstifa eden yönetim kurulu üyeleri ve seçimde yönetime giremeyen, aday olamayan yeni yönetim kurulu üyesi gölge başkan olarak mı görev yapacak? "