Sarıgül açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Yarın CHP Erzincan il kongremizi yapacağız. İl başkanlığı için sayın Yalçın Tanrıverdi, sayın Ayhan Doğan, sayın Gürhan Can, sayın Şevki Akdağ, arkadaşlarımız aday oldular.

Kendilerine başarılar diliyorum. 4 adayda, birbirinden değerlidir, 4 adayda, birbirinden kıymetlidir. Bu bir hizmet yarışıdır. Bu bir bayrak yarışıdır. Partimizi daha ileriye taşıma yarışıdır. Böyle bir, yarışı kaybetmek kimseyi küçültmez. Kimseye değer kaybettirmez. Herkes bu duymak zorundadır.

Belediye Meclis Üyesi Dilan Denizhan, Kadın Kolları Başkanlığı için aday oldu Belediye Meclis Üyesi Dilan Denizhan, Kadın Kolları Başkanlığı için aday oldu

Biz CHP’liyiz, parti içerisinde yarışırız.  Yarış biter, beraber çalışırız. Bizim için kongre demek, demokrasi demektir. Biz düğüne gider gibi kongreye gideriz.  Bayram yapar gibi kongre yaparız. Bende, tecrübeli bir siyasetçi olarak, kongremizin, bayram havası içinde, geçmesi için çalışacağım.

Burada bulunan yol arkadaşlarımın, ne kadar mücadeleci, inançlı ve çalışkan olduklarını yakından biliyorum. Bizler, aynı çatı altında, aynı dava için koşan bir aileyiz. Ben de bu ailenin bir üyesi olmaktan, sizlerle yol arkadaşlığı yapmaktan büyük gurur ve onur duyuyorum. Bu kongreyi başarıyla bitireceğiz, CHP’yi Erzincan’da 1. Parti yapacağız.

İl başkanlığı için, 4 arkadaşımız aday oldular hep beraber buraya çıktılar.  Demokratik olgunluk, içinde yarışıyorlar. CHP’ye yakışan budur. Bazı partiler ve siyasiler, CHP kongrelerinde, birden çok aday çıkmasını anlayamıyor. Çünkü onlarda demokrasi yok, onlarda, bir kişinin dediği oluyor.

Biz ülkemize, demokrasiyi getiren partiyiz, biz de delegenin dediği oluyor. CHP, kişilerin partisi değildir, CHP, halkın partisidir. Biz, bir kişinin değil, bir davanın peşinden gidiyoruz. Bir mücadele veriyoruz. Bizim mücadelemiz iş, aş, ekmek mücadelesidir. Bizim mücadelemiz, herkesin barış içinde, eşitlik içinde, refah içinde, adalet içinde yaşadığı, bir Türkiye mücadelesidir. Bizim mücadelemiz, çiftçinin alın terini, emekçinin hakkını, mazlumun hukukunu koruma mücadelesidir. Bizim mücadelemiz demokrasi ve cumhuriyet mücadelesidir. Cumhuriyete ve büyük Atatürk’e yürekten bağlıyız. Toprağımızın, bayrağımızın, vatanımızın, cumhuriyetimizin ve demokrasinin yılmaz bekçisiyiz. Yaşasın cumhuriyet! Yasasın demokrasi! Sağ olasın Atatürk!

Ülkemizi, kadınları koruyamayan, çocukları doyuramayan bir iktidar yönetiyor. Bu iktidar artık gidicidir. Süresi dolmuştur. CHP artık bir muhalefet partisi değil, iktidar için gün sayan bir partidir. Bir dahaki kongremizi iktidar partisi olarak yapacağız. CHP iktidar olacak, her şey rayına oturacak, hak yerini bulacak.

Sözümüz sözdür, sözümüz Erzincan’dır. Erzincanlının yüreği harman, sözü fermandır. Yapacağımız kongrenin ülkemize, can Erzincan’ımıza ve partimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Editör: Adem Küçükkaya