Genç kızların çeyizlerinin olmazsa olmazı olan tost makinesi oldukça ilgi gören küçük mutfak ev aletleri arasında yer alıyor. Tost makinesi alırken nelere dikkat edilmeli, en iyi tost makinesi markaları ve satın alırken dikkat edilmesi gereken özellikler ile ilgili sıkça sorulan sorulara cevap niteliğinde bir içerik hazırladık.

Kendinize güzel bir tost makinesi almak istiyorsunuz ama hangi modeli seçmek noktasında kararsızlıklarınız var? Kararsızlıklarını gidermenize yardımcı olmak ve size en uygun olan modeli bulmak için model bulman için önerilerimiz var. 

En iyi tost makinesi hangisi? 

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan lezzetli tostlarınızı kısa sürede hazır hale getirebilmek için ihtiyaç duyduğumuz en iyi tost makinelerini listeledik. İçeriğimizde granit, döküm ve mini tasarımlı en iyi tost makinesi modelleri yer alıyor. Kısa sürede ısınan ve elektrik tasarrufu yüksek olan bu tost makineleri ayarlanabilir yüksekliği sayesinde içerisinde başka yiyeceklerinde ısıtılması imkanını sunuyor.

Tost Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tost makineleri, kahvaltıların vazgeçilmezi tostların yanı sıra yiyecekleri hızlı bir şekilde pişirmek için ısıtılmış plakalar ve basınç kombinasyonunu kullanan güçlü bir profesyonel cihazdır. Tek veya çift plakalı versiyonları bulunan bu makineler çok yönlü makinelerdir ve evlerde, restoranlarda, paket servislerde, kafelerde ve daha fazlasında kullanım için mükemmeldir. Peki tost makinesi alırken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Malzeme Kalitesi

Hemen her üründe olduğu gibi tost makinesi modellerinde de malzeme kalitesi bir hayli önemli. Mutfağınızda uzunca yıllar size eşlik edecek tost makineleri gerek fiyat gerekse işlev bakımından her daim performansı desteklemeli ve size sorunsuz bir pişirme hizmeti sunmalı. Bu sebeple demir döküm yüzeye sahip ya da alüminyum yüzeyli tost makineleri tercih etmeniz hem temizlik hem de sağlamlık açısından plastik malzemeli modellere göre üstün performans sağlar.

Güvenlik Seviyesi

Özellikle ısıtma özelliğine sahip cihazlarda güvenlik seviyesi bir hayli üst düzey olması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Hal böyle olunca satın almak istediğiniz tost makinesi modellerinde aramanız gereken en önemli kriterlerin başında güvenlik seviyesi geliyor. Bu özellik cihazınız uzun süre çalıştığında otomatik ısı kesme ve kapatma durumunu kapsarken aynı zamanda pişirmek istediğiniz yiyeceklerin yanmasına engel olur. 

Ayarlanabilir Isı Derecesi

Kuşkusuz tost makinesinde sadece kahvaltılarınıza eşlik edecek tostlar değil aynı zamanda birçok farklı ürünü pişirebileceğinizi unutmayın. Bu sebeple alacağınız modelin ayarlanabilir ısı derecesine sahip olması bir hayli önem arz ediyor olacak. 

Ergonomik Tasarım

Tost makinesi satın almadan önce ürünü nerede kullanacağınıza karar vermeli ve buna göre bir model belirlemelisiniz. Örneğin küçük mutfaklar için daha minimal tasarıma sahip tost makinesi modelleri seçmeniz gerekirken ticari amaçla kullanacağınız cihazlar için daha büyük ve hızlı ısıtan cihazlar satın almalısınız.

Servis Ağı

Tüm elektronik cihazlarda olduğu gibi tost makinesi için de kuşkusuz en önemli kriterlerin bir diğeri de servis ağı. Aldığınız cihaz bozulduğunda ya da kusurlu olduğunda sizinle ilgilenecek, sorun ve şikayetlerinize kulak verecek ilgili bir yetkili servis ağına sahip tost makinesi markaları tercih etmeniz gerektiğini unutmayın.
İşte sıkça tavsiye edilen ürünler;

1. Arzum AR2023 Grandia Izgara ve Tost Makinesi

Arzum-AR2023-Grandia-Izgara-ve-Tost-Makinesi-Paslanmaz-Celik-2000-Watt-Beyaz-_1280x742

Arzum Tost Makinesi; kilitleme mandalı bulunan, ısı ikaz uyarısına sahip olan, hem şık hem de ergonomik yapıda bir tost makinesidir. Aynı anda altı adet tost hazırlama imkanı sunduğu gibi aynı zamanda üst kısmı 180 derece açılarak ızgara özelliği de sunmaktadır. Bu sayede et ve tavuk ürünlerini kolaylıkla pişirebilirsiniz.
Yanmaz ve yapışmaz iki adet plakaya sahip olan Arzum Tost Makinesi, aynı zamanda yağ damlama tepsisine de sahiptir. Böylece yağlar çok daha rahat temizlenebilir. Plakalar da tost makinesinden kolaylıkla çıkarılıp bulaşık makinesinde ya da elde yıkanma özelliğine sahiptir.

2. Karaca Biogranit Izgara ve Tost Makinesi Inox, 2000W

Karaca-Biogranit-Izgara-ve-Tost-Makinesi-Inox-2000W-Paslanmaz-celik-_1011x960
Karaca Biogranit Izgara ve Tost Makinesi; doğal granit malzemeden yapılmış olan ızgarasıyla dikkat çekmekte ve daha sağlıklı bir kullanım imkanı sağlamaktadır. Izgara genişliği oldukça ideal olan Karaca Izgara ve Tost Makinesi’nde, tek seferde 4 tane tost yapma şansı bulunmaktadır. Kalabalık aileler için pratiklik sağlayacak olan bu özellik sayesinde herkesin tostu aynı anda hazır olur.

Karaca Biogranit Izgara ve Tost Makinesi; doğal granit malzemeden yapılmış olan ızgarasıyla dikkat çekmekte ve daha sağlıklı bir kullanım imkanı sağlamaktadır. Izgara genişliği oldukça ideal olan Karaca Izgara ve Tost Makinesi’nde, tek seferde 4 tane tost yapma şansı bulunmaktadır. Kalabalık aileler için pratiklik sağlayacak olan bu özellik sayesinde herkesin tostu aynı anda hazır olur.

3. Tefal Gourmet Minute 2000 W Tost Makinesi

Tefal-Gourmet-Minute-2000-W-Tost-Makinesi-_1280x733

Tefal Gourmet Minute Tost Makinesi; paslanmaz çelikten elde edilen ve bu sayede uzun ömürlü kullanım imkanı sağlayan bir tost makinesidir. Geniş haznesi sayesinde aynı anda 4 adet tost yapma kapasitesine sahiptir. Böylece kalabalık ailelerde ya da kahvaltı davetlerinde herkesin tostu aynı anda hazır olacaktır. Izgarası döküm alüminyum kaplama olup yanmaz ve yapışmaz özelliğe sahiptir. Bu plakalar kolayca çıkarılıp ister elde ister bulaşık makinesinde yıkanmaya uygun olduğundan dolayı temizlenmesi çok kolaydır.

Tefal Gourmet Minute Tost Makinesi; 5 farklı ısı derecesine sahip olup yiyeceklerin istenilen ve gereken ısıda pişmesini sağlayarak daha lezzetli olmasında katkı sağlar. Ayrıca kilitleme özelliği sayesinde de yapacağınız tostun ya da pişireceğiniz yiyeceğin bastırılarak ve sıkıştırılarak yapılması gerekiyorsa, sizin güç uygulamanıza gerek kalmadan bu işlem yapılabilmektedir. Zamanlayıcı sayesinde hangi yiyeceğin kaç dakika pişmesini istiyorsanız belirleyip başında beklemenize gerek kalmayacaktır. Süre dolduğunda tost makinesi sizi sesli şekilde uyarır ve yiyeceğinizin hazır olduğunu belirtir.

Bunların yanında pişirme ızgarası 180 derece açılabildiğinden dolayı, Tefal Gourmet Minute Tost Makinesini barbekü gibi kullanıp istediğiniz eti pişirebilir ya da pişmiş olan yiyeceklerinizi ısıtarak evde pratiklik sağlayabilirsiniz.

4. Grundig CG 5960 Izgara ve Tost Makinesi

Casper Nirvana kullanıcıları Windows'ta dijital asistana tek bir tuşla erişecek Casper Nirvana kullanıcıları Windows'ta dijital asistana tek bir tuşla erişecek

Grundig-CG-5960-izgara-ve-Tost-Makinesi-cikarilabilir-Plakalar-4-Seviye-isi-Kademesi-Paslanmaz-celik-1800-W-Beyaz-_1280x611

Grundig Tost Makinesi; altı adet tost yapma kapasitesine sahip olduğundan dolayı kalabalık aile bireylerine ya da misafirlere aynı anda tost yapma imkanı sağlayan bir tost makinesidir. Isı derecesi istenilen şekilde ayarlanabilir olan Grundig tost makinesi, ikaz lambasıyla sizi fazla sıcağa karşı uyarırken yiyeceklerin de doğru derecede pişmesini sağlamaktadır.

İki adet yanmaz ve yapışmaz plakaya sahiptir. Böylece istenilen her yiyecek kolay bir şekilde pişirebilir. Aynı zamanda ızgara olarak da kullanılan bu tost makinesi, sizlere mutfakta büyük rahatlık sağlamaktadır.

5. Homend Toastbuster 1330h Bulut Kremi Tost Makinesi

Toastbuster-1330h-Bulut-Kremi-Tost-Makinesi_1120x960

Homend Toastbuster Tost Makinesi; tek seferde 6 adet tost yapma kapasiteli ve şık bir görünüme sahip olan bir tost makinesidir. Tek seferde 6 adet tost yapma kapasitesi, kalabalık sofraları hazırlarken sizlere kolaylık sağlayacaktır. Yanmaz ve yapışmaz plakaya sahip olduğundan dolayı istediğiniz her şeyi bu tost makinesinde pişirebilir ya da ısıtabilirsiniz. Akan soslar ya da malzemeler asla yapışmayacaktır.

Homend Toastbuster Tost Makinesi; 4 farklı ısı ayarına sahiptir. Böylece her yiyecek için farklı ısı ayarı seçebilir ve doğru ısı ile daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Şık görünümüyle mutfağınıza yakışacak olan Homend Tost Makinesi, aynı zamanda 180 derece açılarak ızgara keyfi yaşamanızı da sağlar. Sucuk, köfte, tavuk gibi et çeşitlerini ızgara yapabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.

6. Vestel Sefa 7000 S 1800 W Tost Makinesi

Vestel-Sefa-7000-S-1800-W-Tost-Makinesi-_1280x669

Vestel Sefa Tost Makinesi; aynı anda 6 adet tost yapabilme kapasitesine sahip, şık görünümlü bir tost makinesidir. Aynı anda 6 adet tost yapması, kalabalık ortamda tost hazırlarken büyük kolaylık sağlamaktadır. Ergonomik bir yapıya sahip olan Vestel tost makinesi, dik şekilde durarak mutfakta yer tasarrufunu da sağlamaktadır. 3 farklı ısı ayarı bulunmaktadır böylece her yiyeceğe özel farklı ısı derecesi ayarlayabilir ve yiyeceklerin daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
Vestel Sefa Tost Makinesi; granit plakalara sahiptir ve bu plakalar tost makinesinden kolayca ayrılabilmektedir. Hem elde hem de bulaşık makinesinde yıkanmaya uygun olduğundan dolayı temizliği de son derece kolaydır. Yiyeceklerin basınç uygulanarak pişmesini isterseniz, ayarlanabilir yükseklik özelliğinden faydalanabilir ve dilediğiniz kadar basınç uygulayabilirsiniz. Basınç altında pişen tostlar çok daha lezzetli olacaktır.

Ayrıca 180 derece açılma özelliği sayesinde sadece tost makinesi olarak değil aynı zamanda ızgara olarak da kullanabilir ve et ürünlerini rahatlıkla pişirebilir ya da ısıtabilirsiniz.

7. Korkmaz Tostkolik Rosagold Tost Makinesi

Korkmaz-Tostkolik-Rosagold-Tost-Makinesi-_1280x704

Korkmaz Tostkolik Tost Makinesi; aynı anda 4 adet tost yapma kapasitelidir. Rengi oldukça şık olan ve mutfakta güzel bir görünüme sahip olan Korkmaz tost makinesi, PTFE kaplama plakalara sahiptir. Yanmaz ve yapışmaz özellikte olan bu plakalar aynı zamanda tost makinesinden kolayca ayrılıp temizlenme özelliğine de sahiptir. En önemli özelliklerinden birisi, üzerinde biriken yağı toplayan haznesi ve 2 adet yağdanlığının bulunmasıdır. Böylece biriken yağlar kolayca tost makinesinden temizlenebilmektedir.

Korkmaz Tostkolik Tost Makinesinin ısı kontrolü sayesinde her yiyecek için farklı ve o yiyeceğe uygun olan ısıyı ayarlama şansınız bulunmaktadır. Böylece doğru ayarda pişmiş ve çok daha lezzetli yiyecekler elde etme şansınız bulunmaktadır. 180 derece açılan kapağı ve kızartma özelliği sayesinde tost ve benzeri yiyeceklerin dışında et ve tavuk ürünlerini de pişirebilir, kendinize ızgara keyfi yaşatabilirsiniz.

8. Arçelik TM 6046 CK Resital 2400 W Kırmızı Tost Makinesi

Arcelik-TM-6046-CK-Resital-2400-W-kirmizi-Tost-Makinesi-_1280x547


Arçelik Tost Makinesi; 6 adet tostu aynı anda yapabilme kapasitesine sahip, kalabalık gruplara hazırlanacak olan kahvaltı masalarında büyük kolaylık sağlayan bir tost makinesidir. Teflon kaplı döküm plakaları ve paslanmaz çelikten yapılmış dış yüzeyi sayesinde uzun yıllar çizilmeden ve zedelenmeden kullanılabilir. Bu özelliği sayesinde bütçenize dost olan bu tost makinesi aynı zamanda ergonomik yapısı sayesinde mutfak tezgahında ya da dolabında rahatlıkla muhafaza edilebilir.
Arçelik Tost Makinesi; dört farklı ısı kademesine sahiptir. Hangi yiyeceğin hangi ısıda pişmesini istiyorsanız kolaylıkla ayarlayabilir ve daha lezzetli tost ve diğer yiyecekleri elde edebilirsiniz. 180 derece açılma ve pişirme yanında kızartma özelliği de bulunduğundan dolayı ızgara şeklinde kullanabilir; et, tavuk türlerini pişirebilirsiniz.

9. Bosch TFB4402V 1800 W Tost Makinesi

Bosch-TFB4402V-1800-W-Tost-Makinesi-_1280x662

Bosch Tost Makinesi; aynı anda altı adet tost yapma kapasitesine ve şık bir görünüme sahip olan bir tost makinesidir. İçerisinde bulunan plakaları yanmaz ve yapışmaz özellikte olduğundan dolayı her türlü yiyecek için rahatlıkla Bosch tost makinesi kullanılabilir. Yağ toplama haznesi bulunduğundan dolayı, içerisinde biriken yağlar plakadan kolaylıkla temizlenebilirken aynı zamanda plakalar tost makinesinden ayrılarak hem elde hem de bulaşık makinesinde yıkanabilir ve böylece tam bir temizlik imkanı sunar.

5 farklı ısı ayarı bulunan Bosch tost makinesi, istediğiniz yiyeceği istediğiniz sıcaklık ayarında pişirebilmenize olanak sağlamaktadır. Böylece doğru ısıda pişen yiyecekler daha lezzetli ve daha sağlıklı olmaktadır. Dilerseniz tost makinesinin üst kapağını açıp 180 derecelik bir açı oluşturarak ızgara şeklinde de kullanabilir ve barbekü keyfi yaşayabilirsiniz.
Ayrıca dik saklanma özelliği de bulunanan Bosch tost makinesi, mutfağınızda tezgah üstünde ya da mutfak dolabında rahatlıkla saklanır ve yer kaplamaz.

10. Fakir Taste N Joy Tost Makinesi Violet

Fakir-Taste-N-Joy-Tost-Makinesi-Violet-_1280x736

Fakir Tost Makinesi; aynı anda altı adet tost yapabilme genişliğinde olan ve işleri oldukça kolaylaştıran kaliteli ve şık bir tost makinesidir. Plakları granit olan ve yanmaz-yapışmaz özelliğe sahiptir. Aynı zamanda çıkarılıp elde ya da bulaşık makinesinde yıkanmaya uygundur.

2000 Wolt enerji ile çalışan Fakir Tost Makinesi’nin farklı ısıtma dereceleri bulunmaktadır. Farklı ısıtma dereceleri sayesinde yiyecekler istenilen ve doğru ısıda pişip daha lezzetli hale gelmektedir. Ayrıca üst kapağını açıp alt plakayı ızgara olarak kullanabilir, et ve tavuk ürünlerini pişirebilirsiniz.

11. Arnica Tostit Maxi Granit Rose Izgaralı Tost Makinesi

Arnica-Tostit-Maxi-Granit-Rose-izgarali-Tost-Makinesi-2000-W-Ayni-Anda-6-Tost-Rose-_1280x733

Arnica Tost Makinesi; altı adet tostu aynı anda yapabilme kapasitesine sahip olan bir tost makinesidir. 2000 Watt enerjiyle, yüksek performansta çalışarak en verimli kullanma imkanını sunmaktadır. Paslanmaz çelikten elde edilen bu tost makinesi uzun yıllar boyunca çizilmeden ve yıpranmadan kullanılabilir.

5 farklı ısı derecesi bulunmakta olup yiyeceklerin doğru ısıda pişmesine olanak sağlamaktadır. Böylece yiyecekler daha lezzetli ve doğru ayarda pişmektedir. 180 derece açılabilir özelliği ile sadece tost makinesi olarak değil, aynı zamanda ızgara olarak da kullanılmaya uygundur. Izgara özelliği sayesinde pişmiş olan etlerini ısıtabilir ya da çiğ olan et ve tavuk ürünlerinizi burada pişirip yiyebilirsiniz.

12. Beko BKK 2296 TG 2000 W Tost Makinesi

beko_1280x621

Beko Tost Makinesi; dört farklı ısı derecesi bulunan ve her yiyecek için farklı ısı derecesi ayarlanabilen bir tost makinesidir. Aynı anda 6 adet tost yapma imkanı bulunan Beko tost makinesi, kalabalık gruplara tost ya da benzeri yiyecekler yaparken işinizi kolaylaştıracaktır.

Beko Tost Makinesinde bulunan plakalar quantech teknoloji sayesinde aşınmaya karşı 7 kat daha dayanıklıdır. Böylece kullanım ömrü uzun olan Beko Tost Makinesinin, aynı zamanda yağ haznesi de bulunmaktadır. Biriken yağlar bu haznede toplandığından dolayı temizlemek çok daha kolay olacaktır.

Çift taraflı kullanılabilen bu plakalar aynı zamanda üst kısmı açıldığında ızgara olarak da kullanabilecektir. Kızartma özelliği sayesinde et ve tavuk ürünlerini istediğiniz gibi pişirebilirsiniz.

ürünlerden birini tercih etmeden önce hem fiyat araştırmasını hemde kullanıcı yorumlarını gözden geçirmenizde yinede artı bir fayda olacağını da belirtelim.

Editör: Merve Kiraz