CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamayla asgari ücret konusunda net bir tavır sergiledi. 2025 yılı için 30 bin TL altında bir asgari ücretin kabul edilemeyeceğini belirten Özel, mevcut 17 bin 2 TL'nin yetersiz olduğunu vurguladı. Enflasyonun işçilerin alım gücünü düşürdüğünü belirten Özel, asgari ücretin en az 30 bin TL olması gerektiğini ifade etti. Bu açıklamalar, asgari ücretle ilgili yapılacak düzenlemelerde CHP’nin daha aktif bir rol oynayacağını gösteriyor.

Hangi araçlar daha çok satılıyor! Galericiler elinde olan zengin olacak dedi Hangi araçlar daha çok satılıyor! Galericiler elinde olan zengin olacak dedi

2025’in Ocak ayında enflasyon beklentileri doğrultusunda yüzde 30 seviyeleri zam yapılması beklenirken, CHP’nin asgari ücret talebi de ortaya çıktı.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ASGARİ ÜCRET TALEBİ
Partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “30 bin TL'nin altında bir asgari ücretin asla kabul edilemez olduğunu belirtiyoruz” dedi.

Özel’in ilgili açıklaması şu şekilde:
“TÜRK-İŞ'i uzun bir aradan sonra meydanlarda gördüğümüzü önemsiyoruz. Biz TÜRK-İŞ’e ‘Bu sefer doğru yoldasınız, arkanızdayız’ diyoruz. 2002'de asgari ücretle çeyrek altın 7 tane alınıyordu. Bugün 7 çeyrek altın için 25 bin TL olması gerekiyor. Bugünkü asgari ücretle 3 çeyrek altın alınıyor. CHP olarak 30 bin TL'nin altında bir asgari ücretin asla kabul edilemez olduğunu belirtiyoruz”
 

Kaynak: HABER MERKEZİ