Saçı yıpratmadan göz dolduran bukleler yapmak mümkün. Yalnızca birkaç basit uygulama ile saçlarınızı zahmetsizce kıvır kıvır yapabilirsiniz. İşte yöntemleri…

1-SAÇ BANDI

  Saç Bandı 938X960

Öncelikle saçlarınızı bir spreyle hafifçe ıslatın. Ardından bir saç bandını ya da bornoz bel bağlama bağını tam tepeden alnınıza kadar getirin. Daha sonra önceki saçlardan bir tutam alıp saç bandının altından sarın. Her aşamada bir tutam saç ekleyerek saç bandının etrafını dolayın. Gece boyunca saçınızda bekletin.

Saclarınızı açtıktan sonra sprey ile sabitleyin. Dalgalı saclarınız hazır! Aynı yöntemi eski bir tişörtü kıvırıp simit haline getirerek de uygulayabilirsiniz.

2-ÖRGÜ

Örgü 720X960

Örgü saçlara istenilen buklelerin uzun süre kalmasını sağlıyor. Bunun için ıslak ya da nemli saçlarınızı ortadan ayırın İki yandan balıksırtı ya da kalın bir örgü olacak şekilde örmeye başlayın. Tutamlarınız bittiğinde iki kuyruğu birleştirerek örmeye devam edin. Saçınızı bir süre bekletin. Örgüyü açtığınızda saçlarınızın kıvır kıvır olduğunu göreceksiniz.

3 dakikada pişen börek lezzetinde milföy tost tarifi 3 dakikada pişen börek lezzetinde milföy tost tarifi

3-PİPET

Pipet Bukle 1280X853

Saçlarınızda Afrika dalgası oluşturmak istiyorsanız bu yöntem tam da sizin için. Ancak diğer yöntemlere göre daha fazla zahmet gerektiriyor.

Elinize bulunan bir paket pipete saçlarınızı tek tek ince tutamlar halinde sarıp uçlarını bağlayın. Bir gece boyunca saçı pipetlerle bekletin. Pipetleri tutturmak için tel tokalardan faydalanabilirsiniz. Ertesi gün saçlarınızı açtığınızda oldukça sık buklelere sahip olacaksınız.

4-TOPUZ

Topuz 640X960

Topuz yapmak aslında dalgalı ve kıvırcık saçlı kadınların buklelerini korumak için kullandıkları bir yöntem. Düz saçlı kadınlar ise dalgalı saçlar elde etmek için bu yöntemi kullanabilir.

Öncelikle nemli saclarınızı ortadan ikiye ayırın. Daha sonra ise ayırdığınız tutamlardan daha küçük tutamlar ayırarak kıvırıp topuz yapın. Tüm saçlarla küçük küçük topuzlar yapın. Saçlarınızı sabah açmak üzere kurumaya bırakın.

Editör: Sena ERDOĞAN