Evlerimizde bizimle birlikte yaşayan ve bizim kadar masrafı olan bazı elektrikli aletler var. Klima, televizyon, su ısıtıcısı, airfryer, buzdolabı bunlardan bazıları. Sürekli çalıştırdığımız evlerimizin demirbaşı cihazlar daha az nasıl elektrik tüketebilir araştırdık. İşte tasarruf yolları…

BEYAZ EŞYALAR

Evlerdeki elektriği en çok beyaz eşyalarınız harcıyor. İlk sırayı buzdolabı alıyor. Televizyon ve çamaşır makinesi ise buzdolabını takip ediyor. Kullanım saatlerinde değişiklik yapamayacağımız için buzdolabı alırken mutlaka enerji tasarruflu almamız gerekiyor. Ayrıca iç ortam sıcaklığını da 3-7 derece olarak ayarlayın.

Gayrisafi yurt içi hasıla 2023 yılında %5,1 arttı Gayrisafi yurt içi hasıla 2023 yılında %5,1 arttı

Çamaşır makinelerinde kullanabileceğimiz ilk tasarruf yolu çamaşırları düşük derecelerde yıkamak olur. Çamaşırlarınızı 60 yerine 40 derecede yıkamak neredeyse yarı yarıya tasarruf yapmanızı sağlar. Öte yandan giysilerinizin ömrünü de uzatır.

FİŞİ ÇEKMEYİ UNUTMAYIN

Elektrik faturalarınızın düşmesi için bir diğer öneri elektrikli ev aletlerini sadece düğmeden kapatmayın. Eğer sadece düğmeden kapatırsanız elektrik devimi devam ediyor. Bu durum ise faturanıza fazladan yansıyor. Mutlaka fişlerini çekin.

Ayrıca fırın çalışırken sürekli kapağını açmayın basit gibi görünen bu durum elektrik faturanızı önemli ölçüde etkiler.

Su ısıtıcınızı da sürekli temizleyip kireçlerden arındırmanız tasarruf açısından önemli.

ELEKTRİĞİN EN UCUZ OLDUĞU SAATLER

EN UCUZ TARİFELİ ZAMAN

Elektriğin en ucuz olduğu saatler: 22.00-06.00 iken en pahalı olduğu saatler 17.00-22.00 saatlerdir. Acil olmayan çamaşır ve bulaşıklarınızı bu saatlerde yıkamanız size oldukça fayda sağlar.

Editör: Yasemin Dülgeroglu