Artan zeytinyağı fiyatları, bazı firmaları taklit ve tağşişe yönlendirdi ve Tarım Bakanlığı bu firmaların listesini kamuoyuna duyurdu. Bakanlık, Türkiye genelinde gerçekleştirdiği denetimlerle zeytinyağı ürünlerinde yanıltıcı içerikler kullanan firmaları tespit etti. İnsan sağlığına zararlı maddeler içeren bu ürünler, halkı aldatmaya yönelik olarak üretildi. Bakanlık, tüketicileri bilinçlendirmek ve hileli ürün satışını engellemek amacıyla bu firmaların listesini paylaştı.

Peynir, et, çay ve birçok farklı alandaki ürünlerde yapılan aldatmaya yönelik girişimler hakkında uyarılarda bulunulan listede en dikkat çeken kısım, zeytinyağı ürünlerinde insan sağlığına zararlı ya da tüketiciyi aldatmaya yönelik maddeler kullanan şirketler oldu. 

TEREYAĞININ ARDINDAN ZEYTİNYAĞLARI DA HİLECİLERİN RADARINDA 

Yıllardır market raflarında satışa sunulan birçok margarin bazlı ürünün ambalajında kullanılan yanıltıcı içerikler ile bu ürünleri tereyağı şeklinde satmaya çalışan firmalar, yaşanan enflasyonun ardından binlerce liralara ulaşan zeytinyağı fiyatlarıyla birlikte odaklarını zeytinyağı üretimine kaydırdı. 

İşte Ticaret ve Orman Bakanlığı tarafından paylaşılan listede zeytinyağı üretiminde taklit ve tağşiş yaptığı belirtilen firmaların listesi...

Yoksulluk TÜİK'e Göre Azaldı, Enflasyona Göre Arttı! Hangisi Doğru? Yoksulluk TÜİK'e Göre Azaldı, Enflasyona Göre Arttı! Hangisi Doğru?

Kaynak: HABER MERKEZİ