KÜLTÜR-SANAT

Bu manzaraların gerçekte var olduğuna inanmayacaksınız!

Görenleri hayrete düşüren, gerçekliği sorgulanan manzara fotoğrafları…

Abone Ol

Bazı manzaralar bilimle açıklansa da mantık kabul etmeyebiliyor. Bu manzaralar görenleri hem şaşırtıyor hem de kendine hayran bırakıyor. 

İşte görenlerin gerçekte var olduğuna inanmadığı manzara fotoğrafları:

Güney İzlanda’da Mavi Lagün’ün yakınlarında bulunan Seljalandsfoss, Háifoss ve Gullfoss şelaleleri hayranlık uyandırıyor. Suyun kendine yol açışındaki yaratıcılık sıra dışı görüntüler oluşturuyor. 

Almanya’daki Neuschwanstein Kalesi her yıl yaklaşık bir buçuk milyon tarafından ziyaret ediliyor. Kale masal kitaplarının içindeki çizimleri andırıyor.

Vágar: Faroe Adaları’nın doğal yapıları, denizin şiddetiyle karanın mücadelesinden doğuyor. Nefes kesici güzelliği ile Vágar’ın 41 dağ, 4 göl ve 3 şelalesi doğa tutkunları için keşfedilmeyi bekliyor.

Belçika’daki Hallerbos’ta bulunan çan çiçeği ormanları, sadece ilkbaharda ve birkaç hafta için canlanıyor ve ardından yeniden uykuya geçiyor. 

Dünyanın en fazla fotoğrafı çekilen yapılarından biri, Moskova’daki St. Basil Katedrali, sihirli bir görüntüye sahip. Her an Külkedisi’nin çıkıvermesini bekleyebilirsiniz. 

Grand Prismatic Spring: Wyoming’deki Yellowstone Milli Parkı’ndaki jeotermal kaynağın renkleri, suyun içindeki minerallerden ve tek hücreli canlılardan oluşan pigmentli arkea organizmalarından geliyor.

Cehennem Kapısı olarak adlandırılan Darvaza Krateri, 1971 yılında doğalgaz sahasında bir yeraltı mağarasının çökmesi sonucu oluştu. Açığa çıkan metan gazının yayılmasının önlenmesi için göçük ateşe verildi ve futbol sahası büyüklüğünde yanan bir çukur ortaya çıktı. Krater, Türkmenistan’ın en çok turist çeken yeri, Karakum Çölü’ndeki Darvaza köyü yakınlarında bulunuyor.