İnsanların korkularından oluşan fobilerin birçok çeşidini duymuş veya tanıklık etmiş olabilirsiniz. Ancak bazıları var ki pek bilinmiyor ve öğrenildiğinde "Hadi canım!" dedirtiyor.

İşte birbirinden ilginç fobiler:     

1-    Göl Fobisi: Limnofobi olarak adlandırılan insanlar göllerden korkuyorlar.

2-    Kendi Vücudundan Korkmak: Chirofobi olarak adlandırılan bu fobi diğer fobilerden çok daha zor olabilir. Çünkü bu fobiye sahip olanlar kendi vücutlarından korkuyorlar.

3-    Kırışıklıklardan Korkmak: Rhytifobi olarak adlandırılan bu enteresan fobi en çok kadınlarda ortaya çıkıyor. Kişiler vücutlarında çıkan kırışıklıklardan korkuyor.    

4-    Yer Çekiminden Korkmak: Barofobi olarak adlandırılan ve çok nadir rastlanılan bu enteresan fobi de kişiler yer çekiminden korkuyor. Evet evet doğru okudunuz yer çekiminden!          

5-    Bilgisayardan Korkmak: Logizomechanofobi olarak adlandırılan bu fobi gelişen teknoloji ile birlikte kişilerin korkulu rüyası haline geldi. Bu fobiye sahip insanlar bilgisayarlı ortamlarda geriliyor ve korkularına hakim olamıyorlar.  

6-    Allah Korkusu: Theofobi olarak adlandırılan bu fobi iman eden herkeste olsa gerek. Bu fobiye sahip insanların korkusu Allah...   

Çamaşır makinesindeki kireç ve kötü kokulara nasıl son verilir? Çamaşır makinesindeki kireç ve kötü kokulara nasıl son verilir?

7-    Kellikten Korkmak: Peladofobi olarak adlandırılan bı fobi en çok erkeklerde görülüyor. En yaygın fobilerden olan bu fobide kel kalınmaktan korkuluyor.

8-    Saç ve Kıllardan Korkmak: Çok ilginç olan bu fobi Chaetofobi olarak adlandırılıyor. Bu fobiye sahip bireyler kıllardan ve saçlardan korkuyorlar.
 

Editör: Sena ERDOĞAN