Airfryer almak gerçekten mantıklı mı sorusu kafanızı kurcalıyorsa size farklı bir avantajını belirtiyoruz. Bir de buradan olaya bakmanız fikrinizi değiştirecek.

Mutfak aletlerinin en vazgeçilmez ürünü olan  Airfryer'ın bu kadar çok satılmasının nedenlerinden biri de insanların elektrikten tasarruf yapmak istemesi. Bu mutfak ürünlerinin pişirme hazneleri fırınlardan daha küçük olduğundan, ısınmak için daha az enerjinin gerekeceği düşünülüyor.

Bununla ilgili resmi bilimsel araştırmalar yok. Yine de bazı sosyal medya fenomenleri ürünü test etti.
BBC'in haberine göre bir deneyde tavuğun fırında pişirilmesinin yaklaşık 35 dakika sürdüğü ve 1,05 kilowatt saat elektrik yaktığı görüldü. Air-fyer ise tavuğu 20 dakikada pişirdi ve 0,43 kilowatt saat elektrik kullandı.
Bu amatör deney, air-fryer'ların daha tasarruflu olduğu düşüncesini destekliyor.

Dünyanın en bilinen dil öğrenme uygulamasını ücretsiz kullanmanın yolu: Mutlaka değerlendirin Dünyanın en bilinen dil öğrenme uygulamasını ücretsiz kullanmanın yolu: Mutlaka değerlendirin

Sonuç olarak normal bir kızartmanın lezzeti ile airfry ile yapılan kızartmanın lezzeti arasında  fark var. Geleneksel lezzetin yerini hiç bir şey tutmasa da  hesaplı olan tabi ki  Airfryer. Daha az zamanda daha sağlıklı lezzeti de Airfryer sunuyor desek yanlış demiş olmayız.

Editör: Merve Kiraz