SAĞLIK

Bu belirtilere dikkat! Başarıyı yüzde 100 etkiliyor

Kahvaltı yapmadan okula giden çocuklar için uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor. Bu iki belirti varsa dikkatli olmak gerekiyor.

Abone Ol

Uzmanlar anne babaları çocukların kahvaltı yapmaları konusunda uyarıyor. Eğer çocuklarda baş ağrısı ve dikkat eksikliği varsa özellikle önlem almak gerekebiliyor. Kahvaltı özellikle de büyüme çağındaki çocuklar için çok önemli. Özellikle kahvaltı yapmayıp baş ağrısı ve dikkat eksikliği yaşayan çocuklar için önlem almak gerekebiliyor. Peki, bu durumda ne yapılmalı?

OKUL BAŞARISI VE SAĞLIK İÇİN KAHVALTININ ÖNEMİ

Uzmanlar kahvaltının çocukların hem büyüyüp gelişmesini hem de okul başarısını etkilediğini belirtiyor. Çocuklar için protein çok önemli bir besin kaynağı. Çocukların her gün mutlaka protein alması gerekiyor. Bunu yumurta, balık, et, süt veya süt ürünlerinden alabilirler. Hem sağlık hem de okul başarısı için beslenmek çok önemli.

OKUL BAŞARISINI ETKİLİYOR

Kahvaltı günün en önemli öğünü olarak karşımıza çıkıyor. Beynin iyi çalışması için sabah alınacak besinler oldukça önemli. Ancak çocukları kahvaltı yaptırmak bazen çok zor olabiliyor. Sabah kahvaltı yapmayan çocuklarda, baş ağrısı, halsizlik ve dikkat eksikliği görülebiliyor. Uzmanalar çocuklara hem sağlık hem okul başarısı için ebeveynlerin mutlaka kahvaltı yaptırması gerektiğini vurguluyor.

OKUL BAŞARISI İÇİN ÖNEMLİ NOKTALAR

Her gün yumurta tüketilmeli

Mevsim meyveleri tüketilmeli

Badem veya ceviz tüketilmeli

Süt ve süt ürünleri tüketilmeli