Sabah kahvaltısı kesinlikle yapmayın!!! Sabah kahvaltısı kesinlikle yapmayın!!!

Bir çok yönteme başvuran fakat bir türlü zayıflayamayanlar için uzmanlar Zencefilin kilo vermede etkili bir bitki olduğunu vurguluyor. Metabolizmaya da oldukça faydası olan zencefil Hazmı kolaylaştırıp sindirim sistemini düzenliyor. Termojenik etkisi yağların yakılmasını kolaylaştırır. Böylece vücuttaki yağ yakma kapasitesini artırır, yağ kütlesi kaybedilirken kas oranı artar. Metabolizma hızını artırdığı için kilo vermede yardımcı olur.

Uzmanların verdikleri tüm bu bilgilerden sonra  anlıyoruz ki zararından çok yararı olan bu baharat türünü evimizde bulundurmayı ihmal etmemeli ve bu bahşedilen özellikleri doğru bir şekilde kullanmalıyız.
 

MALZEMELER

- 4 tane limon
- 5 cm taze zencefil
- 2 yemek kaşığı toz kırmızı acı biber
- 4 litre su

YAPILIŞI

4 litreye tekabül eden 16 su bardağı suyu tencerede kaynatın. Daha sonra 4 adet limonun suyunu ilave edip taze zencefili rendeleyip suyu içine atın. Son işlem olarak kırmızı acı biberi de ekleyip, yaklaşık 15 dakika kaynatın.
Dilerseniz karışımı tatlandırmak için bal ekleyebilirsiniz. Sabah aç karna 1 bardak tüketin. Günde 2 litre su tüketerek 1 saat yürüyüş yaparak daha etkili hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

Editör: Merve Kiraz