ERZINCAN

Yağ stoklayanlara fırça atan Vali Erzincan’a atandı

2022 yılında marketlerde stokçuluk denetimi yapan ve bir marketin yağ stoğuna el koyarak "vatandaşa dağıtın" emri veren Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan’a atandı

Abone Ol

Aksaray’da stokçuluk ve fahiş fiyatlara karşı zincir ve yerel marketleri denetleyen Vali Hamza Aydoğdu, reyonlarında yağ bulunmayan marketlerin depolarını gezerek inceleme yapmıştı. Bir marketin deposunda, çok sayıda yağ bulan Hamza Aydoğdu, “Siz bu vatanın insanlarısınız. İnsanlar orda sıra bekliyor.  Tüm Aksaray’ı doyuracak yağ var sizin depolarınızda. Bugün bunlar bitecek. Tamam?  Alıp getireceğiz. Valiliğin önünde vatandaşlara dağıtacağız. Bütün sorumluluk bende.” diyerek tepkisiyle Türkiye’nin gündemine gelmişti. İşte o vali artık Erzincan'da görev yapacak.   

Sosyal Medyada Fenomen


Aydoğdu, sosyal medya hesaplarını da aktif kullanıyor. Bu anlamda Instagram’da 3 bin 28 paylaşım, 207 bin takipçisi bulunuyor. Twitter’da 7 bin 45 Tweet’i 322 bin 570 takipçisi bulunuyor. TikTok’ta ise 66 bin takipçisi 755 bin beğenileri bulunuyor.

Basında Vali Hamza Aydoğdu
Valiler Kararnamesi ile Erzincan’a atanan Vali Hamza Aydoğdu’yu Aksaray basın mensuplarına sorduk…

Aksaray Gazetesi sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Celil Acar; 
“Valimizin basınla arası gayet iyidir. Biz buradaki basın mensubu arkadaşlarla çok iyi çalıştık. Buraya ilk atandığında basın mensubu arkadaşlarla toplantı yaparak kendini tanıttı. 3 buçuk yıldır Aksaray’da görev yaptı. Bu süre içerisinde sürekli dirsek teması içinde olduk. Basını bilgilendirme noktasında çok iyidir. Valiliğin yapmış oyduğu çalışmalar, hizmetler, yapılan yatırımlar ve bunların duyurulması konusunda basına her zaman açıktı. Her ay bir daire müdürü basınla toplantı yapar, kurumların yapmış olduğu çalışmaları aktarırdı bize. 

Sosyal medya anlamında da birinci seçildi valimiz. Aksaray’ın tanıtımına büyük katkı sağladı. Valimizin sosyal medyada yapmış olduğu tanıtımlar Aksaray’ın vilayet olarak tanıtımına katkı sağladı. 

Erzincan’a atom karınca gibi bir vali geliyor. Daire müdürlerinizi 7 gün 24 saat çalıştırır. Biz üzgünüz buradan gittiği için. Hükümetin politikası gereği tayini çıktı. Erzincan adına sevindik ama.”

Yenigün Gazetesi sahibi ve Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Karatay,
“Çok farklı bir vali göreceksiniz. Halk içinde olan, gecesini gündüzünü birbirine katan, hiç beklemediğiniz anda karşınıza çıkan bir vali. Biz Aksaray halkı olarak valimizin gitmesine çok üzülüyoruz. Çünkü görev yaptığı sürede basınla diyaloğu çok çok iyi. Tüm valiler basından kaçar, valimiz aksine basınla birebir diyalog kuran, sorunları dinleyen ve anında çözen, eleştirildiğinde kızmayan ve hatta çözüm odaklı çalışan bir vali. 

Hizmet konusunda valimizi tutamayacaksınız. Hiçbir şeyden çekinmez, elini taşın altına koyar. Cesaretli, korkamayan bir vali göreceksiniz. Valimiz olaylara anında müdahale eden bir vali.

Ancak pasif müdürler yerinde kalmaz onu da söyleyeyim. Tek korkması gereken kişiler şehrinizde ki çalışmayan müdürler. Siz şanlısınız, gerçekten çok şanslısınız. Çalışkan, dürüst, temiz bir vali. 

En büyük istihbaratı gençlerden öğrencilerden alıyor. Sorun ve ihtiyaç duyulduğunda ertesi gün orda oluyor. Anında ulaşabileceğiniz bir vali.”