Kurban bayramı dolayısıyla et tüketiminde aşırı yoğunluğun olacağı kesin. peki etlerinin tüketimi hakkında uzmanlar ne söylüyor? 

Öncelikle etlerin tüketilmeyen kısmının 3-4 aya kadar derin dondurucularda muhafaza edilmesi yönünde uyarıda bulunan uzmanlar, kurbanın kesim yapılacağı ortamının serin ve çok hijyenik  olması gerektiğini vurguluyor.

Eti keserken kullanacağımız malzemelerin hijyeni açısından da dikkatli olunması sağlık açısından çok önemli.

Bu çay mucize niteliğinde; Kanser riskini en aza indirgiyor! Diyabet tedavisinde oldukça etkili Bu çay mucize niteliğinde; Kanser riskini en aza indirgiyor! Diyabet tedavisinde oldukça etkili

 Etin hemen tüketilmesi doğru mu?

İHA’nın haberine göre etin hemen tüketilmemesi ve bekletilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar,“ Kurban etini hemen tüketmek gerekiyor. En az 24 saatlik bir dinlendirme süresi olması şart. Kesilen eti eğer hemen tüketirsek sindirim problemleri yaşayabiliriz. Uzmanlar konu hakkında “Bu zamanda daha et yumuşak hale gelmemiş oluyor. Böylelikle de pişirme süresi uzuyor. Eti dinlendirirken de en fazla 4 derecede dinlendirmemiz gerekiyor. 24 saat geçtikten sonra kesilen etler kullanılabilir. Kullanmadığımız etleri derin dondurucuda bekletebilir. 3-4 aya kadar da bu etler derin dondurucuda muhafaza edilebilir” diye ifade ediyor.

Kronik rahatsızlığınız varsa dikkat!

Uzmanların yaptığı açıklamaya göre kronik bir hastalığı olan insanların ise kurban sakatatlarını tüketmemesi gerek. Özellikle kurbanlar kesildikten sonra sakatatların etlerle aynı ortamda muhafaza edilmesi büyük bir hata. Çünkü sakatatların bozulma riski daha yüksek. Bu sebeple sakatatlar daha çabuk tüketilmeli.

Et yemenin en sağlıklı yolları

Uzmanların uyarılarına göre kırmızı et çok iyi pişmeli. Pişirme sırasında etin merkezi sıcaklığının 72°C olması gerek. Izgara ya da kızartma yapmak yerine etler yahni olarak ya da buharda pişirilmeli. Yüksek sıcaklıklarda kısa süreli pişirme yapılmalı ve et kesinlikle ateşe temas etmemeli.

Editör: Merve Kiraz