Basur (hemoroid); dışkılama sırasında ağrı, kanama, kaşıntı ve şişlik gibi belirtilerle görülür. Oldukça sancılı olan ve acı veren bu rahatsızlığı biraz olsun hafifletmek hastalar için tahmin edilenden daha çok önem taşıyor. Basuru evde yapılan doğal bitki çaylarıyla hafifleyebiliyor. İşte basura iyi gelen doğal bitki çayları;

AT KESTANESİ ÇAYI

Kabızlık problemi yaşayanlar dikkat! Klozet kullanmak ne kadar doğru? Kabızlık problemi yaşayanlar dikkat! Klozet kullanmak ne kadar doğru?

Bu çay basur kaynaklı şişlik ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Hazırlarken 1 çay kaşığı at kestanesi kabuğunu 1 su bardağı kaynar suda 5-10 dakika demlemek yeterli. Günde 2-3 kez içilebilir.

KANTORON ÇAYI

Sarı kantaron bitkisi içerdiği antioksidan ve anti inflamatuar maddeler sayesinde basur kaynaklı ağrı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Hazırlarken  1 çay kaşığı kantaron çiçeğini 1 su bardağı kaynar suda 5-10 dakika demlemek yeterli. Günde 2-3 kez içilebilir.

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay sindirim sistemine yardımcı olarak kabızlık sorununu ortadan kaldırır ve basur kaynaklı şişlik ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur.

PAPATYA ÇAYI

Anti-inflamatuar ve analjezik özelliklere sahip olan papatya çayı  basur kaynaklı ağrı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Hazırlarken 1 çay kaşığı papatya çiçeğini 1 su bardağı kaynar suda 5-10 dakika demlemek yeterli. Günde 2-3 kez içilebilir.

PANCAR ÇAYI

Oldukça faydalı olan pancar, basur kaynaklı kabızlık ve kabızlığa bağlı şikayetleri gidermeye yardımcı olabilir. Hazırlarken  1 adet kırmızı pancarı rendeleyin ve 1 su bardağı kaynar suda 5-10 dakika demlemek yeterli. Günde 2-3 kez içilebilir.

Editör: Sena ERDOĞAN