ERZINCAN

Atatürk Kent Ormanı ilgisiz kaldı

Erzincan'da Atatürk Kent ormanı için alarm zilleri çalıyor. Bakımsızlık, kent ormanının kullanılamaz hale gelmesine sebep olmuş.

Abone Ol

Erzincan'ın doğal güzelliklerinden biri olan Atatürk Kent Ormanı, maalesef bakımsızlık nedeniyle ihmal edilmiş durumda. Doğaseverlerin sıklıkla tercih ettiği bu 300 hektarlık alan, piknik masaları ve aileler için özel piknik alanlarıyla donatılmış olmasına rağmen bakım görmüyor.

Erzincan iline kısa bir mesafede bulunan bu ormanda çeşitli hayvan maketleri ve süs havuzları bulunmasına rağmen, su kaynakları çalışmıyor ve alanın bakımsızlığı göze çarpıyor. Ağaç köprüdeki korkulukların kırık olması ve süs havuzunun kurumuş olması, buranın bakıma ihtiyaç duyduğunu gösteriyor.

Mesire alanındaki piknik masalarının terk edilmiş olması, tuvaletlerin kullanılamaz halde olması ve hayvan barınaklarının boş olması da dikkat çekiyor. Ziyaretçilerin doğayla iç içe keyifli zaman geçirmesi gereken bu güzel alanın bakımının yapılması ve tekrar cazip hale getirilmesi önem arz ediyor. Doğal yaşamın korunması ve vatandaşların dinlenme ve piknik yapabilmesi için Atatürk Kent Ormanı'nın bakımının en kısa sürede yapılması gerekmektedir.