Direksiyon sistemi sorunu, Stellantis’in Opel, Peugeot ve Fiat markalarının 2024 model araçlarını geri çağırma kararına neden oldu. Bu durum, direksiyon dişlisinin spesifikasyonlara uymamasından kaynaklanıyor ve sürücüler için ciddi riskler taşıyor. Geri çağırma sürecinde, direksiyon sisteminin değiştirilmesi gerekecek ve bu işlem 3,3 saat sürecektir. Şu an için herhangi bir maddi hasar veya yaralanma durumu rapor edilmemiştir. Araç sahiplerinin, geri çağırma hakkında detaylı bilgi almak için yetkili servislerle iletişime geçmeleri önemlidir.

Etkilenen araçlarda sorunun giderilmesi için direksiyon dişlisinin değiştirileceği belirtildi. Stellantis, bu işlemin yaklaşık 3,3 saat süreceğini açıkladı. Geri çağırma, sadece 2024 üretim yılına ait modelleri kapsamaktadır. Şu ana kadar herhangi bir maddi hasar ya da yaralanma vakası bildirilmemiştir.

(YD-ÜFE) yıllık %32,35, aylık %2,25 arttı (YD-ÜFE) yıllık %32,35, aylık %2,25 arttı

Opel Corsa ve Mokka modelleri geri çağrılıyor

Opel'in Corsa ve Mokka modelleri, dünya genelinde toplam 6667 araçla geri çağırma kapsamına girmiştir. Almanya'da ise 1642 aracın etkilendiği bildirildi. Peugeot 208 modeli için KBA, Almanya'da 23 aracın etkilendiğini belirtti. Ayrıca, Citroen DS 3 ve Fiat 600 modelleri de geri çağırma listesinde yer almakta, ancak çok az sayıda araç etkilenmiştir.

Ne yapmalısınız?

Eğer 2024 model yılına ait belirtilen Stellantis modellerinden birine sahipseniz, daha fazla bilgi almak için aracınızın üreticisi ya da yetkili servisiyle iletişime geçmenizi öneriyoruz.

Kaynak: HABER MERKEZİ