Temmuz 2024’te arabam.com verilerine göre, ikinci el araç piyasasında reel fiyat düşüşü devam etti. Şirketin açıkladığı verilere göre, cari araç fiyatlarında büyük bir değişiklik olmazken, enflasyondan arındırılmış reel fiyatlarda hazirana göre %3,7’lik bir düşüş yaşandı. Bu durum, ikinci el araç piyasasındaki fiyat düşüş trendinin sürdüğünü gösteriyor.

İKİNCİ EL ARAÇTA DÜŞÜŞ TRENDİ SÜRÜYOR

Sıfır kilometre araç kampanyalarından faydalanmak isteyen ikinci el araç sahiplerinin, araçlarını daha hızlı satmak için ilanlarda daha uygun fiyatlar belirledikleri düşünülüyor. Temmuz ayında sıfır kilometre araç satışlarında ise artış görülmedi. Şirket verilerine göre, 200 bin 1-300 bin kilometre aralığındaki araçların ilan oranı 2 puan artarken, 500 bin liraya kadar olan araç ilanlarının oranı da %1,8 arttı.

Erzincan'da çorak arazileri diktiği 35 bin ceviz fidanıyla yeşertti Erzincan'da çorak arazileri diktiği 35 bin ceviz fidanıyla yeşertti

Geçen ay en çok ilan verilen markalar sırasıyla Fiat, Renault, Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Citroen ve Honda oldu. Model bazında ise en çok ilan verilen otomobiller Clio, Astra, Megane, Focus, Corolla, Egea, Passat, Polo, Corsa ve Civic olarak sıralandı.

arabam.com Trink Sat! ve arabam.com Oto Ekspertiz Genel Müdür Yardımcısı Halil Ali Şenay, , geçen ay ikinci el araç fiyatlarında yatay bir seyir gözlemlediklerini belirtti. Şenay, “Sıfır kilometre araç kampanyalarının devam ettiği bu dönemde, özellikle 1 milyon lira altındaki araçlarda pazarın daha hareketli olduğunu, 1 milyon liranın üzerindeki araçlarda ise ilginin sıfır araçlara kaydığını söyleyebiliriz. Ekonomik gelişmelerin sıfır kilometre araç fiyatlarını artırmaması durumunda, ikinci el pazarında fiyatların yatay seyrinin devam edeceğini öngörüyoruz,” dedi.

Kaynak: aa