Türkiye’de kış seyahati denilince akla ilk gelen Doğu Ekspresi oluyor. Kış aylarına çok yakışan turistik Doğu Ekspresi geçtiği güzergahların görkemli manzarası ile doğaseverlere unutamayacakları anlar yaşatıyor. 

Dışarıda ki keskin soğuğun ve bembeyaz karın yanı sıra sımsıcak kompartımanının camından büyüleyici manzaranın eşliğinde seyahat etmek gezginlere harika bir deneyim kazandırıyor.doğu gazetesi (1)_1280x853

Doğu Ekspresi, Türkiye'nin mistik doğasını keşfetmek isteyenler için unutulmaz bir tren yolculuğu vaat ediyor. 

Vizyondakilerde bu hafta! Vizyondakilerde bu hafta!

Erzincan güzergahından geçen Doğu Ekspresini drone çekimi ile havadan görüntüleyen mademe_foto isimli sosyal medyada kullanıcısı, ünü sınırları aşan eşsiz manzarayı gözler önüne seriyor.

Dünyanın en iyi dört rotasından biri olarak gösterilen Doğu Ekspresi, Ankara'dan başlıyor, Erzurum ve Erzincan'daki molalar ile Kars'ta sona eriyor.

Turistik Doğu Ekspresi trenleri 8 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşuyor.  Her bir yataklı vagon 10 kompartıman(oda), her bir odada ise 2 adet yatak bulunuyor. doğu gazetesi (4)_1280x854

Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapılan açıklamaya göre Turistik Doğu Ekspresi ile aralıktan itibaren haftada üç gün sefer gerçekleştirilecek. Ekspres, Ankara'dan 11 Aralık 2023 - 8 Mart 2024 ve Kars'tan 13 Aralık 2023 -10 Mart 2024 tarihleri arasında sefer yapacak. Ankara'dan pazartesi, çarşamba, cuma, Kars'tan ise çarşamba, cuma, pazar günleri hareket edecek. 

Turistik Doğu Ekspresi bu sezon Ankara-Kars yönünde 42, Kars-Ankara yönünde 42 olmak üzere toplam 84 sefer yapacak. 

Editör: Sena ERDOĞAN