Erzurum'da kamyonun çarptığı yaya öldü Erzurum'da kamyonun çarptığı yaya öldü

Uzmanlara göre her aldatan erkek, kendini ele veren davranışlarda bulunuyor. Aldatan erkek telefonu çok iyi saklayabilir, başka iletişim kanalları kullanabilir, karda yürüyüp izini belli etmeyebilir. Ancak mutlaka bir açık verir. Çünkü erkekler düz mantıkla hareket ederler.

Genellikle aldatan erkeklere ''Neden aldattınız?'' diye sorulduğunda alınan cevap, ya ''Bir ömür aynı kadınla geçmez'' ya da ''Bana ve ihtiyaçlarıma karşı çok ilgisizdi'' oluyor. Peki, aldatan erkeğin davranışları nasıl şekilleniyor?

Psikolog ve ilişki uzmanları aldatan erkeklerin bazı ortak hareketlerde bulunduğunu belirtiyor. İşte aldatan erkek davranışları;

Romantikleşme:

Her zamankinden daha fazla düşünceli davranır. Size aşırı ilgi göstermeye başlar. Daha önce "Ne gerek var canım…" dediği özel günleri asla atlamaz, hazırlık yapar, beğeneceğinizi bildiği hediyeler alır. 

Suçlama:

Aldatan erkek, kendi vicdanını rahatlatmak için karşı tarafta sürekli olarak bir suç bulma eğiliminde olur. Birdenbire yaptığınız hiçbir şey doğru değilmiş gibi görünüyorsa veya eskiden eşinizi rahatsız etmeyen şeyler aniden rahatsız edici oluyorsa ya da sizden uzaklaşıyormuşsunuz gibi görünüyorsa, bu güçlü bir aldatma belirtisi olabilir.  

Kavga Çıkarma:

Durup dururken kavga çıkarmaya başlar. En küçük bir meseleyi büyütüp saatler süren tartışmalara girer. Çözüm bulmak yerine genellikle kapıyı vurup gider.

Şifre:

Aldatan erkek belirtileri arasında en yaygın olanı, iletişim araçlarına şifre konulması. Telefonların sık sık kurcalanması her iki tarafı da gereksiz yıpratabilir ancak ilişkinizde bu konuda ekstra bir hassasiyet fark ederseniz bu, sizden sakladığı bir şeyler olduğuna dair ipucu olabilir.

İhanet muhabbeti:

Bir erkek ne kadar çok ihanetten söz ediyorsa, zanlısı kendisi olabilir.  Mesela, başkalarının sevgililerini aldatmasından konuşur. Sizin de tanıdığınız bir arkadaşının eşini aldattığını anlatıp ona lanet eder. Hatta "Bir gün sen beni aldatırsan acaba ne yaparım?" der. 

Tarz değişikliği:

Hiç dinlemediği müzik türlerine ilgi göstermeye başlar. Giyim tarzını değiştirir. Daha önce pek de beğenmediği eğlence yerlerine gider.  

Meşguliyet:

Aldatan erkek belirtilerinden biri de ulaşılabilirlik sorunu. Eskiden her daim rahatlıkla ulaşabildiğiniz eşiniz, artık telefonları anında açamaz olur. Sanki bir toplantıdaymış, araba kullanıyormuş, bir "ölü bölgede"ymiş veya temasa geçmeye çalıştığınızı bilmiyormuş gibi bahaneler duyabilirsiniz.

Çalışma saati:

Hiç geç saatlere kadar çalışmayan sevgiliniz, birdenbire geç saate kadar çalışmaya başlarsa ve bu giderek sıklaşırsa, yalan söylüyor olabilir.

Ani değişiklikler:

Patlak lastikler, bitmiş piller, trafik sıkışıklığı, spor salonunda fazladan zaman geçirmek ve buna benzer geç kalma ya da gelmeme bahaneleri de sadakatsizliğin habercisi olabilir.

İletişim:

Siz bir konu açtığınızda da kısa keser. Yaptıklarından, gün içinde yaşadıklarından söz etmez (çünkü açık vereceğinden korkar). Ayrıca huysuzluk ve aksilik yapar. Yaptıklarınıza kulp takar. Sürekli bir hatanızı yakalamaya çalışır.
 

Editör: Sena ERDOĞAN