Sinemalar.com sitesinde en iyiler içerisinden seçtiğimiz aklınızın sınırlarını oldukça zorlayacak olan  5 film tavsiyemiz sizlerle;

1-  Akıl Oyunları 

akıl oyunları_646x960

John Forbes Nash Jr., genç yaşında geliştirdiği kuramlarla matematik dünyasının bir numaralı ismi haline gelir. Fakat kısa süre içerisinde bencilliği ve kendine olan aşırı güveni sonucunda oluşan kişisel problemleri ile baş edemez duruma düşer. Dahilik ile delilik arasındaki ince çizgide, delilik tarafına doğru sürüklenir.

Orijinal İsmi: A Beautiful Mind
Vizyon Tarihi: 8 Mart 2002
Süre: 135dk
Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Ron Howard
Senarist: Akiva Goldsman
Yapımı: 2001 - ABD
 

Oyuncular ;
Russell Crowe,  
Jennifer Connelly

2- Milyoner 

milyoner_649x960

Üç, dörtten büyüktür Üç, dörtten büyüktür

Jamal Malik Mumbai'nin gecekondu mahallelerinden birinde yaşayan 18 yaşında bir yetimdir. Hindistan'da katıldığı bir bilgi yarışmasında 20 milyon rupe kazanmasına sadece bir adım kalmıştır. Şovun o gecelik bitmesinin ardından Jamal, eğitimsiz olan birinin bu kadar büyük başarıyı ancak hile yoluyla gösterebileceğinden şüphelenilip tutuklanır. Ama yarışmadaki her sorunun cevabıyla o gece Jamal'ın inanılması zor gerçek hikayesi ortaya çıkacaktır. Fakat sadece bir soru gizemini korur..

Orijinal İsmi: Slumdog Millionaire
Vizyon Tarihi: 27 Şubat 2009
Süre: 120dk
Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Danny Boyle , Loveleen Tandan
Senarist: Simon Beaufoy , Vikas Swarup
Yapımı: 2008 - Fransa ,  İngiltere ,  ABD
 

Oyuncular;

Dev Patel

Freida Pinto

3- Zindan Adası 

zindan adası_649x960

“Departed-Köstebek” ile Oscar ödülü kazanan yönetmen Martin Scorsese’in yönettiği “Shutter Island-Zindan Adası”nda, Massachussets sahili açıklarındaki bir adada suç işlemiş akıl hastalarının tedavi edildiği hastanedeki bir katilin esrarengiz şekilde kayboluşunu soruşturmakla görevlendirilen Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) ve Chuck Aule (Mark Ruffalo) adlı iki polisin baş döndüren hikayesi konu ediliyor.

Orijinal İsmi: Shutter Island
Vizyon Tarihi: 12 Mart 2010
Süre: 138dk
Tür: Dram, Gerilim, Gizem
Yönetmen: Martin Scorsese
Senarist: Laeta Kalogridis
Yapımı: 2010 - ABD
 

Oyuncular;
Leonardo DiCaprio.
Mark Ruffalo.

4- Altıncı His 

6. his_650x960

Sekiz yaşında bir çocuk olan Cole Sear karanlık güçlerin etkisi altındadır. Zaman zaman hayaletler tarafından ziyaret edilen bu çocuk, gölgelerin arasından ortaya çıkıveren hayaletlerle kendi iradesi dışında bağlantılar kurmakta ve bu durumdan çok korkmaktadır. Kendisinde normal ötesi bir takım güçlerin var olduğunun farkına varan küçük çocuk bunların sebebini anlayamadığı gibi çektiği acıları da çocuk psikoloğu Malcolm Crowe'un dışında hiç kimseye anlatamamaktadır. Ancak küçük hastasındaki doğaüstü yeteneklerin gerisindeki esrar perdesini aralamaya çalışan psikoloğun çalışmaları ilerledikçe her ikisinde de bir takım korkutucu ve açıklanamaz gelişmeler başlayacaktır.

Orijinal İsmi: The Sixth Sense
Vizyon Tarihi: 4 Şubat 2000
Süre: 107dk
Tür: Dram, Gerilim, Gizem
Yönetmen: M. Night Shyamalan
Senarist: M. Night Shyamalan
Yapımı: 1999 - ABD

Oyuncular; 

Bruce Willis

Haley Joel Osment

5 - Kelebek Etkisi 

kelebek etkisi_662x960

Çocukluğundan gelen korkunç hatıralarıyla mücadele etmek zorunda kalan genç bir adam zaman içinde geçmişe yolculuk yapabildiğini ve olayları değiştirebildiğini keşfeder. Ne var ki her değişiklik hem kendi hayatını hemde çevresindeki insanların hayatını büyük ölçüde etkilemektedir. Üstelik de çoğu zaman beklenenin tam aksine!

Orijinal İsmi: The Butterfly Effect
Vizyon Tarihi: 9 Nisan 2004
Süre: 113dk
Tür: Bilim Kurgu, Gerilim
Yönetmen: Eric Bress , J. Mackye Gruber
Senarist: Eric Bress , J. Mackye Gruber
Yapımı: 2004 - Kanada ,  ABD
 

Oyuncular;

Ashton Kutcher

Amy Smart

Şimdiden iyi seyirler.
 

Editör: Merve Kiraz