Giyilebilir teknolojiler spor sırasında etkinlikleri gerçekleştirirken takılabilir. Giyilebilir teknolojiler içerisinde yer alan akıllı saatler arasında spor için özel olarak geliştirilen modeller bulunur. Birçok çeşitte spor aktivitesini takip etmek için uygulamalara sahip akıllı spor saatleri sunulur. Akıllı saatler sporda en çok işinize yarayacak teknoloji olarak tercih edilir. Akıllı spor saati seçimi gerçekleştirirken dikkat edilmesi gereken faktörler bulunur. Profesyonel spor aktiviteleri, günlük egzersiz rutinleri ve amatör sporcular için gelişmiş teknolojilere sahip akıllı saatler var. 

Erzurum "16. Uluslararası MEB Robot Yarışması"na ev sahipliği yapacak Erzurum "16. Uluslararası MEB Robot Yarışması"na ev sahipliği yapacak

AKILLI SAATLERİN ÖZELLİKLERİ 

Akıllı saatler giyilebilir teknolojiler arasında bulunan cihazlardan biri. Hem aksesuar hem de tüketici elektroniği olarak sunulur. Birçok farklı kordon ve kadran tasarımına sahip olan akıllı saatler teknik donanımlarıyla da yüksek performans sergiler. Akıllı saat özellikleri aşağıdaki gibi listelenebilir. 

  • Akıllı saatlerin dokunmatik ekranları bulunur. Ekran üzerinde uygulamaları kontrol etmek mümkün. Akıllı saat ekranlarında bildirim görüntüleyebilirsiniz. 
  • Bağlantı özellikleri içerisinde bluetooth ve Wi-Fi bağlantıları bulunur. Bluetooth bağlantısı ise mobil cep telefonlarıyla bağlantı gerçekleştirmeyi sağlar. Wi-Fi bağlantısı sayesinde internet erişim sağlanabilir. 
  • Akıllı saatlerin dahili depolama alanları bulunur. Kaydedilen veriler için alan sağlanıır. 
  • Cihazların batarya fonksiyonları kullanım saatini belirtir. Şarj olma süresi ve kullanım süresiyle çeşitlenen akıllı saatler mevcut. 
  • Çağrı yanıtlayabilen ve ses kaydı gönderebilen akıllı saatler olduğu gibi yalnızca bildirim görüntüleyebilen akıllı saat modelleri de var. 
  • Dahili mikrofon ve hoparlör barındıran akıllı saatler sesle kontrol edilebilir. 
  • Akıllı saatlerde çeşitli uygulamalar yer alır. Bedensel fonksiyonları takip etmeyi sağlayan birçok uygulama yer alır. 
  • Sensörleri bulunan saatler nabız, kalp ritmi, kandaki oksijen ve daha birçok bedensel veriyi takip edebilmesini sağlar. 
  • Uyku takibi yapan cihazlar stres ölçümü de gerçekleştirebilir. 
  • Akıllı saat özellikleri içerisinde egzersiz uygulamaları bulunabilir. Bu uygulamalara sahip olan cihazlar spor aktiviteleri için tercih edilir. Gelişmiş spor egzersizleri uygulamaları ile birçok spor branşı için uygulama sunar. Cihazlar spor aktivitelerini takip edebilmeye olanak tanır. 

Spor yapmak için akıllı saat seçimi gerçekleştirirken cihazların özellikleri arasında spor uygulamaları bulunduranları tercih etmek önemli. Bedensel verileri takip ederek egzersizlerin sonuçları ve süreç sırasındaki etkileri öğrenmeyi sağlayan saatleri seçebilirsiniz.

 

AKILLI SAATLERLE SPOR YAPARAK FORMDA KALIN!

Akıllı saat uygulamaları içerisinde gelişmiş spor uygulamaları yer alır. Akıllı spor saatlerinde bulunan bu uygulamalar geniş hedef kitleye hitap eder. Bu cihazlarla disiplinli şekilde spor yapmak mümkün. Akıllı saatlerdeki egzersiz uygulamaları her branş için takip sunar. 

  • AKILLI SAAT KOŞU ANTRENMANI

Koşu sporuyla profesyonel ve amatör olarak ilgilenenler için mesafe, efor ve hız takibi yapabilmeyi sağlar. Akıllı saatlerde bulunan koşu uygulamaları antrenman sırasında performansı kaydeder. Daha sonrasında strateji geliştirmek için verilerden yararlanabilirsiniz. Koşu bandındaki antrenmanlar ve dış mekan koşularını takip edebilir. Performansı artıran koşu antrenmanlarına destek olur. 

  • AKILLI SAATLE YÜZME

Suya dayanıklı yapıdaki akıllı saat modelleri havuzlarda ve denizde kullanıma olanak tanır. Yüzme antrenmanlarında profesyonellerin performansını ölçer. Dalış sporlarında kullanılabilir akıllı saat modelleri var. 

  • AKILLI SAATLE FİTNESS

Fitness antrenmanları için uygulamalar sunan saatler vücut geliştirmek ve formda kalmak için destek olur. Disiplinli şekilde günlük spor rutinlerini tamamlamak ve gelişimi gözlemlemek için akıllı spor saatleri verimli. 

  • AKILLI SAATLE BİSİKLET

Profesyonel bisikletçiler ve amatörler için kendilerini geliştirme fırsatı sunan spor uygulamaları arasında bisiklet bulunur. Bisikletle katedilen yol ve sarf edilen efor ölçümleri gerçekleştirilebilir. Akıllı spor saati hava ve yol koşulları, konum, GPS ve navigasyon gibi fonksiyonlarıyla dış mekan sporları arasında yer alan bisiklet için uygun. 

  • AKILLI SAATLE ELİPTİK BİSİKLET

Spor salonlarında kardiyo için kullanılan eliptik bisikletlerdeki performansın takibi de akıllı saatlerle gerçekleştirilebilir. Bazı akıllı saatlerde aletli spor uygulamaları içerisinde yer alan bu egzersiz için de kat edilen sanal mesafe ve sarf edilen efor ölçülür. 

  • AKILLI SAATLE YÜRÜYÜŞ

Yaygın egzersizlerden biri olan yürüyüş için takip uygulaması sunan saatler günlük yürüdüğünüz mesafeyi öğrenmenizi sağlar. Harcanan kalori hesabı yapabilen akıllı saatlerde hedef belirlemek ve buna ulaşmak için motivasyon sunulur. Yürüyüş sırasında bilekte ağırlık hissine neden olmayan akıllı saatler müzik değiştirmek ve mobil cihazlara gelen bildirimleri görmek için de pratik cihazlar. 

SAĞLIKLI YAŞAMA DESTEK OLAN AKILLI SPOR SAATLERİ 

Dengeli beslenmek ve düzenli egzersiz yapmak sağlıklı yaşama destek olan rutinler arasında yer alır. Akıllı saatler bu rutinlere destek olan kişisel asistanlar olarak karşımıza çıkar. Saatlerin hatırlatıcı ve alarmları sayesinde su içme hatırlatıcısı alabilirsiniz. Bu sayede vücudu dehidrasyondan korumak mümkün. Düzenli ilaç kullananlar için ilaçları aksatmayı önleyen alarmlar kurabilirsiniz. Akıllı saatlerin sağlık takibi uygulamaları sayesinde ilaçlar otomatik olarak da hatırlatabilir. Beslenme döngüsüne uygun şekilde yemek yemeyi düzene oturtmak için akıllı saatleri kullanabilirsiniz. Bilekte hafif ve rahat modeller sayesinde beden verilerini takip etmek, egzersiz performanslarını kaydetmek ve düzenli bir hayatı asiste etmek için akıllı spor saatleri kullanılabilir. 

AKILLI SPOR SAATİ SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLEN FAKTÖRLER

Spor yaparken kullanmak amacıyla tercih edilecek saatlerin yapısal özelliklerinin aletli ve aletsiz sporlara uygun olması önemli. Çok büyük kadrana sahip ve aynı zamanda kalın ve geniş kordona sahip olan akıllı saatler spor esnasında rahatsızlık hissine neden olabilir. Hafif ve rahat yapılı saatlerin tercih edilmesi önemli. Tercihinizi ortalama boyutlara sahip akıllı saatlerden yana kullanabilirsiniz. Ekran yapısıyla net ve canlı görüntüler sunan cihazlara yönelebilirsiniz. Takvim, saat, hatırlatıcı, planlayıcı, GPS, navigasyon ve daha birçok pratik çözüm sunan özelliği barındırması gerekir. Akıllı saat seçimi gerçekleştirirken bluetooth ve Wi-Fi bağlantısı olmasına dikkat edebilirsiniz. Cellular özelliği bulunan akıllı saatler seçerseniz her alana iletişim kanallarını kullanma imkanı sunulur. Ekstrem sporlarla uğraşanlar bu özelliğe sahip cihazı tercih edebilir. Akıllı spor saati seçimi gerçekleştirirken ilgilendiğiniz spor branşıyla ilgili sahip olduğu uygulamanın niteliklerine odaklanabilirsiniz. Tüm verilere erişiminizi mümkün kılan saat modelleri profesyonel sporcu disiplini edinmenizi sağlar. Spor saati seçimi gerçekleştirirken ön planda tutmanız gereken özelliklerden biri de batarya performansı. Antrenmanları yarı yolda bırakmayacak kesintisiz kullanımı mümkün kılan pil gücüne sahip cihazları tercih edebilirsiniz. Şarj olma süresi ile kısa kullanım süresiyle uzun akıllı saat bataryaları verimlidir. Beklentilerinize uygun cihazları edinmek disiplinli ve performansı arttıran spor ve beslenme rutinleri elde etmenizi sağlar. 

Editör: Saliha Kara