Ahşap mobilya üzerine konulan sıcak içecekler ya da bardak, şişe gibi nesneler mobilyaların üzerinde leke veya buhar bırakabilir. Mobilyaların görüntüsünü bozan bu lekelerden kurtulmak için bazı püf noktaları bilmek gerekir.

Su lekelerini  çıkarmaya başlamadan önce su halkasının rengini inceleyin. Ahşabın yüzeyinde nem sıkıştığında beyaz su lekeleri ortaya çıkar. Temizleme yöntemlerimiz bu tür lekeler için en iyi sonucu verebilir. 

MasterChef’de de yapıldı: Orijinal Kruvasan yapımı MasterChef’de de yapıldı: Orijinal Kruvasan yapımı

Ancak su halkaları karanlıksa, sıvı ahşabın kendisine ulaşır ve yüzeyi tamamen düzeltmeniz gerekebilir.

İşte mobilyalardaki su lekesini çıkarmanın en etkili yöntemleri: 

  • Diş Macunu

Elinize ıslak bir bez alın ve bezin üzerine diş macunu sıkın. Bu macunlu bez ile mobilyayı temizleyin. Bu yöntemle çok eski su lekelerini bile çıkartabilirsiniz.

  • Mayonez ve Kabartm Tozu

Bir tatlı kaşığı mayonezin içine bir paket kabartma tozu koyun ve ikisini iyice birbirine karıştırın. Oluşan bu karışımı leke olan bölgeye sürün. Sonrasında pamuklu bir bezi üzerine koyup buharsız bir ütü veya saç kurutma makinesi ile ısı verin.

  • Saç Kurutma Makinesi

Ahşap mobilya üzerindeki lekeye saç kurutma makinesini en yüksek ayarına getirerek ısı verin.  Leke kaybolana kadar ısı tutmaya devam edin.

  • Sirke ve Zeytinyağı

Küçük bir kapta eşit miktarda sirke ve zeytinyağını karıştırın. Karışımı bir bez kullanarak ahşap yüzeyin üzerindeki su lekesine uygulayın. Leke gidene kadar tahta damarı yönünde silin. Temiz, kuru bir bezle tekrar üzerinden geçin.


 

Editör: Sena ERDOĞAN