Tansiyon hapı kadar etkili: Nar, yaban mersini, bitter çikolata tüketin, tansiyon sorunundan kurtulun Tansiyon hapı kadar etkili: Nar, yaban mersini, bitter çikolata tüketin, tansiyon sorunundan kurtulun

İçecek deyip geçmeyin, bazı içecekler tansiyonu ve şekeri çıkarıp vücuda zarar veriyor. Her gıda da olduğu gibi içeceklerde de kontrolsüz tüketim sağlığımızı tehdit edebiliyor. Vücut sağlığının temel kurallarından olan beslenme doğru şekilde yapılmalıdır. Bazı besinler ise vücut sağlığımızı tehlikeye atabilir.

HER GÜN İÇTİĞİMİZ ZEHİR ETKİSİ YAPAN İÇECEKLER

Kahve ve türleri: Pek çok kişi her gün kahve tüketerek güne başlıyor. Çoğu zaman kremalı olarak da tercih edilebiliyor. Ancak bu içecek türleri yüksek miktarda şeker içeriyor. Bu da kan şekerini yükseltebiliyor.

Hazır meyve suları: Paketli meyve suları doğal şekerin yanı sıra ilave şeker de içerir. İçeriğinde ki yüksek şeker oranı kan şekerinin hızla yükselip ileri dönemler de tansiyon dalgalanmalarına ve insülin direnci rahatsızlığı yaşamanıza sebep olabilir.

Soğuk çaylar: Özellikle yaz aylarında birçok kişinin tercih ettiği meyve aromalı soğuk çaylar şeker açısından çok zengin ve kalorilidir. Bu durum vücudun kan şekerinin yükselmesine sebep olur.

Enerji içecekleri: Enerji içecekleri içinde yüksek miktarda kafein ve şeker içeriyor. Kafein bazı insanların tansiyonunu yükseltebiliyor. Öte yandan fazla miktarda şeker içerdiğinden kan şekerini yükseltir.

Sıcak çikolata: Tatlı ve masum görünen kış aylarının en çok tercih edilen içeceği sıcak çikolatalar yüksek kalorilidir ve yüksek miktarda şeker içerir. Kan şekerini yükseltme riski olan bu içecek kilo da aldırabilir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu