lise öğrencileri 5 bin 104 TL'ye varan ödemeler alacak.

Bu teşvikin alınabilmesi için, öğrencilerin öncelikle belirli başarı kriterlerini karşılamaları gerekiyor. Başarıyı belirleyen unsurlar arasında sınav sonuçları, öğretmen değerlendirmeleri ve katılım durumu yer alıyor.

Kiranızı artık böyle yatıracaksınız! Uymayan hem ev sahibi hem kiracı ceza alıyor Kiranızı artık böyle yatıracaksınız! Uymayan hem ev sahibi hem kiracı ceza alıyor

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aile ve Gençlik Bankası üzerinden sosyal ve dijital bir platform kurulacağını ve bu kapsamda çocuklara, ailelere ve ev hanımlarına da destek sağlanacağını aktarmıştı.

Başarı Teşvik Programı adı altında ilkokuldan üniversiteye sosyal yardım desteği üzerine sağlayacak başarı ödemelerinde asgari ücret baz alınacak.

Temmuz zammı öncesinde net 8 bin 506 TL olan asgari ücretin yüzde 60'ı sınıfta ilk 3, okulda ilk 5 öğrenciye karne hediyesi olarak verilecek.

Peki, kimler yararlanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan projenin detaylarını şöyle açıkladı:

"Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz."

Editör: Saliha Kara