21 Aralık Kuzey Yarımküre'de en uzun gece yaşanacak. Kimilerinin büyüklerinden görerek uyguladığı, kimilerinin de sosyal medyadan öğrendiği nar kırma geleneği her yıl uygulanarak tüm sene boyunca bolluk ve bereket getireceğine inanılır. İşte detaylar...

NAR KIRMA GÜNÜ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

"Nar kırma" veya "nar patlatma" ritüeli, genellikle 21 Aralık'ta gerçekleştirilir. Nar kırma ritüelinin kesin bir saati bulunmuyor ve kişi istediği saatte nar kırma işlemini yapabiliyor.

Oyuncuların aldığı maaşlar yine dudak uçuklatıyor Oyuncuların aldığı maaşlar yine dudak uçuklatıyor

NAR KIRMA RİTÜELİ NASIL YAPILIR?

Bir adet iri narı alın. Ortamınız müsaitse poşete koymadan, değilse bir poşetin içine koyarak ve poşetin ağzını bağlayarak, bolluk, bereket dileklerinizle birlikte evin eşiğinde yere atıp patlatın. Evde nar kırmanın tüm sene boyunca bolluk ve bereket getireceğine inanılır.

NAR KIRMA GELENEĞİ GÜNAH MI, DUASI VAR MI?

Kökeni çok eskiye dayanan nar kırma geleneği birçok kişi tarafından bolluk ve bereketin sembolü olarak düşünülür. Narı kırarken bolluk, bereket dileğinde bulunulur.

Nar kırma ritüeli nasıl gerçekleştirilir?

Bir adet iri narı alın. Ortamınız müsaitse poşete koymadan, değilse bir poşetin içine koyarak ve poşetin ağzını bağlayarak, bolluk, bereket dileklerinizle birlikte hızlıca yere atıp patlatın. Narınızı poşete koymanın diğer bir güzel kısmı ise narı ziyan etmeyecek olmanız zira poşetin içinde patlayan nar tanelerini ayıklayarak tüketmeniz de bolluk ve bereket açısından doğru bir hareket olacaktır.

Editör: Saliha Kara