KÜLTÜR-SANAT

2024 Türkiye kış festivalleri

Her bir kış festivali kendine benzersiz özelliklere sahiptir. Kişilere her zaman düzenlenen festivaller yeni insanlarla tanışma ve unutulmaz anılar yakalama imkanı sağlar. İşte 2024 kış festivalleri..

Abone Ol

Kış mevsimlerinin soğuk geçen günlerinde ki havaların ve karın keyfini çıkarmak, yerel kültürü kutlamak, eğlenmek ve etkinliklere katılmak için düzenlenen festivallere kış festivalleri denir. Kış festivalleri dünyanın dört bir tarafında ki farklı şehirlerde kutlanır. Her bir festival yerel kültür, gelenekler ve iklim koşullarına göre farklılıklar gösterir. Soğuk mevsimlerde, genellikle kar ve buz ile özleşmiş, farklı kültürlerde bölgelerde kutlanan çeşitli etkinliklerdir. Kış festivalleri, kış mevsimlerinin güzelliklerini ve zorluklarını kutlamak, aynı zamanda yerel geleneklerini onurlandırmak, toplumu bir araya getirmek veya sadece eğlenmek için düzenlenir. Bölgesel farklılıkları ve kültürlere göre çeşitlilik gösterir. Genel olarak kişilerin kışın soğuk günlerinde bir araya gelmeleri ve bu mevsimlerin güzelliklerini kutlamak için kişilere mükemmel fırsatlar sağlar. 

Kış festivalleri, belirli bir tema ya da amaç için düzenlenmiş olan etkinlik topluluklarıdır. Kış festivalleri genel olarak toplulukları bir araya getirir, kişilere eğlence sağlar, kültürel değerleri yüceltir ve farklı etkinliklerle dolu bir program sunar. Belirli bir süre boyunca düzenlenir ve katılan kişiler için eğlence, kültürel deneyimler, yeni insanlarla tanışma ve özel anılar yaratma imkanı sağlar. Her bir kış festivale kendine benzersiz özelliklere sahiptir. Kış festivalleri dünya genelinde pek çok farklı festivale katılma imkanı sağlar. Festivaller belirli bir tarih aralığında ya da özel bir dönemde düzenlenir. Yüz binlerce insanın katıldığı büyük çaplı etkinliklerdir. Her bir kış festivali kendine benzersiz özelliklere sahiptir. Kişilere her zaman düzenlenen festivaller yeni insanlarla tanışma ve unutulmaz anılar yakalama imkanı sağlar.

FROZEN FESTİVAL PALANDÖKEN 

Türkiye’nin en iyi kayak merkezleri arasında bulunan Palandöken’de, 2020 yılından bu yana dört yıl üst üste düzenlenmiş olan ve 2024 yılının şubat ayında beşinci festival gerçekleştirilecektir. Referans ile katılım sağlanabilen 25 ve 40 yaş arasındaki kişiler için katılımcı kitlesine sahip olan ve eşsiz bir kayak müzik ve sanat festivalleri arasındadır. Eşsiz güzelliğe sahip olan kar kalitesi ile Türkiye’nin en uzun pistlerinde gün boyu kayak yapmanın ardından dünya çapında bilinen DJ performanslarının tadını çıkarabilirsiniz. Apres Ski ve Gece Etkinlikleri, ödüllü kayak ve kayak yarışları, yoga seansları, buz heykelciliği ve eşi benzeri olmayan workshoplarla kayak yapmanın ve müziğin zirvesine çıkacak dört günlük eşsiz bir kış festivali geçirebilirsiniz.

Frozen Festival Palandöken etkinliklerinde Türk hava yolları ile ulaşım sağlamanız mümkündür. Eşi benzeri olmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi de özel havalimanı transferlerinin olmasıdır. Festivaldeki kişiler için rezerve edilen Dedeman Palandöken Otel de üç gün dört gece tam pansiyon plus konaklama fırsatı vardır. Dört gün boyunca sınırsız bir şekilde ski pass ve gece kayağı mevcuttur. Dünya çapında en ünlü olan DJ ekipleri ile beraber Apres Ski ve gece etkinlikleri düzenlenecektir. BtcTurk Frozen Cup tarafından ödüllü kayak ve snowboard yarışları düzenlenecektir. 

AYDER KAR FESTİVALİ

Türkiye’nin mutlaka görülmesi gereken yeşilliklerinden bir tanesi olan Rize Ayder Yaylası’nda düzenlenecek olan 16. Ayder Kar Festivali, 27 ve 28 Ocak 2024 tarihlerinde düzenlenecektir. Birbirinden güzel ve en özel sürprizlerle dolu etkinliklere yurtiçinden ve yurtdışından binlerce ziyaretçi katılımı bekleniyor. Türkiye’nin en güzel yerlerinden bir tanesi olan Ayder Yaylası’nda 2007 yılından itibaren düzenlenmekte olan Ayder Kar Festivalinin 2024 yılında on altıncısı düzenlenecektir. 2024 yılının coşku ile kutlanması bekleniyor. Etkinlik boyunca 27 Ocak 2024 cumartesi günü ve 28 Ocak 2024 Pazar günleri festivale katılan bütün misafirler için günübirlik konaklama ve Rize’nin belirli yerlerine festival turu düzenlenecektir. Gelintülü Şelalesi ve Ayder Çayırlarında gezintiden sonra misafirlerin hepsi festival alanına gelir. Karadeniz bölgesindeki en ünlü sanatçılar tarafından verilen konserlere eşlik edeceksiniz. 

Pekçok yarışmacının bulunacağı ve bembeyaz karların üstünde kayak yapmanın tadını doyamayacaksınız. Ayder Kar Festivali, daha önceki yıllarda Ayder Kardan Adam Şenlikleri ve Ayder Kış Festivali olarak biliniyordu. Festivale katılacak olan misafirler için düzenlenen kardan adam yapma yarışları olacaktır. Horon düzünde kızak ve lastiklerle Ayder Yaylasında kayak yapılacaktır. İki gün boyunca sürecek olan bu festivale, Karadeniz’in yöresel sanatçıları katılacaktır. DJ sanatçıları ile beraber festivalin tadına doya rock heyecan dolu iki gün geçirebilirsiniz. Kendine güvenen ve heyecan arayan herkes Karadeniz’in en muhteşem yerlerinden bir tanesi olan ve 2024 yılında düzenlenecek olan Ayder Kar Festivali’ne katılım sağlayabilir. 2024 yılında düzenlenecek olan Ayder Kar Festivali’ne ünlü sanatçılar arasında olan Onay Şahin, Volkan Arslan, Özlem Devran, Fatih Reyhan, Mustafa Günay Feran ve Gökhan Tutum katılım sağlayacaktır. 

KASTAMONU ARAÇ YAYLA KIŞ FESTİVALİ

Türkiye’de her yıl düzenlenen kış festivalleri arasında düzenlenecek olan 2024 3. Kastamonu Araç Yayla Kış Festivali, 26 ve 28 Ocak tarihlerinde düzenlenecektir. Her yıl coşkuyla geçen kış festivalleri arasında bu yılda Kastamonu Araç Yayla Kış Festivali’nde kar mağaraları yapım yarışması, iglo yarışması, kardan adam yapma yarışması, ödüllü kış Sporları oyunu ve fotoğraf yarışmaları düzenlenecektir. Festival alanının hemen yanı başında bir kamp alanı mevcut olacaktır. Kastamonu Üniversitesi ile Araç Kaymakamlığı tarafından düzenlenecek olan 3. Kastamonu Araç Yayla Kış Festivali, Araç ilçesine bağlı olan Gölcüğe fındıklı yaylalarında düzenlenecektir. Bu festivale Ankara, İstanbul, Sakarya, Bartın, Zonguldak, Karabük, Sinop, Bolu, Düzce, Çankırı, Rize ve daha birçok şehirler arasından misafirler katılım sağlayacaktır. Üç gün boyunca süren bu festivalde çeşitli etkinlikler yapılacaktır. 1. ve 2. Kastamonu Araç Yayla Kış Festivallerinde kamp, karavan ve dağcılık kulüplerinin büyük bir ilgi görmesi sebebiyle bu yılda düzenlenecek olan bu festivalde yine aynı etkinliklerin yapılması düşünülüyor.

Kar yağışının artış miktarına göre kardan adam yapma etkinlikleri askıya alınabilir. Bunun sebebi ise ikinci festivallerde düzenlenecek olan kardan adam yapma etkinlikleri yetersiz kar olması sebebiyle yapılamamıştır. Böylelikle ikinci festivalin ilk günlerinde dağcılık etkinlikleri, DJ performansları, yöresel oyun ve yarışmalar ile festivale katılan kişiler keyifli vakitler geçirmiştir. Geceleri kamp ateşi yakarak meşaleler eşliğinde yürüyüşler yapılabilir, aynı zamanda DJ performanslarıyla gelen kişiler oldukça keyifli vakitler geçirilir. Çeşitli ve farklı etkinliklerin gerçekleştirilecek olması ve özellikle öğrencilerin daha fazla katılım göstermesi daha eğlenceli vakitler geçireceğimiz anlamına gelir. Renkli görüntülere sahip olan manzaranın eşliğinde birlikte kayak yapabilir ve yağan karın tadını çıkarabilirsiniz.

KIŞ FESTİVALLERİNİN ÖNEMİ NEDİR?

Yaz tatilinin sona ermesiyle beraber dünyanın birçok şehrinde kış festivalleri düzenlenir. Yaz mevsimlerinin neşesini devam ettirecek olan kış festivalleri, kişilere renkli ve eğlenceli deneyimler sunar. Sonbahar mevsiminin ılık havası ve kış mevsiminin ise soğuk ve romantik atmosferi bu festivallere eklenince, arkadaşlarımızla eğlenmek daha farklı yerlere taşınır. Dünyaca ünlü olan kış festivalleri her yıl farklı şehirlerde farklı etkinlikler ile beraber düzenlenir. Düzenlenen bu etkinliklere her şehirden farklı kişiler katılım sağlayabilir. Her yörenin ve her festivalin kendine özgü çeşitli etkinliklere ve görsel şölenleri mevcuttur. Her yıl düzenlenen kış festivalleri gibi 2024 yılında düzenlenecek olan kış festivalleri de oldukça eğlenceli ve keyifli geçecektir.