En iyi ütü markaları hangisi?

1. Homend Iron Power 1163H Buharlı Ütü

1. Homend Iron Power 1163H Buharlı Ütü_656x960

Homend İron Power 1163H Buharlı Ütü, bu özellikleriyle ütü yapmayı keyifli bir hale getirir.

2900 W gücü sayesinde kırışıklıkları anında açıyor, kumaşlarda hiçbir pürüz bırakmıyor. Bu sayede ütü yapmak daha hızlı ve verimli olur.

Otomatik sıcaklık ayarı da harika bir özellik. Farklı kumaş türlerine göre otomatik olarak sıcaklık ayarlıyor. Böylece favori kot pantolonunuzu ya da ipek bluzunuzu kaç derecede ütülemeniz gerektiğini düşünmenize gerek kalmadan gönlünüz rahat bir şekilde ütünüzü yapabiliyorsunuz.

Kireç önleyici kartuşu sayesinde artık kireçlenmeye son. İçme suyunuzu harcamadan kullanabileceğiniz Homend Iron Power bizin için bunu da düşünmüş. Ütünün içinde bulunan kireç önleyici kartuş sayesinde, suyun içindeki kireç partikülleri filtreden geçer ve ütünüzün ömrünü uzatıyor.

Damla önleme sistemi sayesinde, ütünüzden çıkan buhar kumaşa nüfuz eder ve ıslaklık bırakmaz. Güvenli otomatik kapanması da mevcut. Artık evden çıkarken ütünün fişini çektim mi? düşüncesi aklınıza bile gelmeyecek ve enerji tasarrufu da sağlayacak.

İyonik tabanı ile de tüm kumaş yüzeylerde kolayca hareket ediyor. Aynı zamanda kumaşları koruyup, parlaklık ve yumuşaklık veriyor.

2. Philips Azur Buharlı Ütü

Philips Azur Buharlı Ütü_960x960

Her seferinde mükkemmel sonuçlar elde etmek isteyenlerin tercihi Philips Azur Buharlı Ütü.

En iyi ütü markaları listemin ikinci sırasına hepimizin oldukça yakından tanıdığı Philips tam anlamıyla bir kırışık çözücü. İnatçı kırışıklıkları kolayca gidermek için kumaşlara daha derinlemesine nüfuz ediyor. Hızlı kireç çözme özelliği sayesinde uzun ömürlü bir ütü performansı sunuyor. 300 ml su haznesi kapasitesi ile bizi sürekli su doldurma işleminde de kurtarıyor. Böylece tek seferde pek çok çamaşırı ütüleyebiliyoruz.

Benim Philips Azur da en sevdiğim özellik hızlı ısınma sunması. 3000 w enerjisi sayesinde hızlıca ısınıyor ve bize güçlü bir performans sunuyor. Eğer sizde benim gibi biraz pimpirikliyseniz asıl en sevdiğiniz özellik otomatik kapanma özelliği olacak. Ütü hareketsiz bırakıldığında otomatik olarak kapanıyor. Tabanı üzerindeyken 2 dakika arka kısmı üzerindeyken ise 8 dakika sonrasında otomatik kapanıyor. Böylelikle evden çıkarken kafanızda soru işareti kalmıyor.

Philips bizim için cidden tüm ayrıntıları düşünmüş. Damlama durdurma sistemi ile su damlaların neden olabileceği lekelerin oluşmasını engelliyor ve her sıcaklıkta güvenle ütü yapmamız için sızıntıyı önlüyor.

3. Tefal FV1842 Maestro Plus Buharlı Ütü

3. Tefal FV1842 Maestro Plus Buharlı Ütü_960x960

Tefal zahmetsiz ütüleme deneyimini bizlere sunuyor. Hızlı bir ütüleme için 2400 W güce sahip. Kolay kayması için seramik tabanlı. Aynı zamanda damlama önleyici özelliğiyle kumaşı lekesiz ve korumalı tutuyor. Tefal Maestro ergonomik buhar tetiği ile tasarlanmış. Ayrıca akıllı otomatik güvenli kapanması da mevcut. Topukta bırakıldığında 8 dakika, Tabanda ya da yan bırakılırsa da 30 sn içinde ütünüz kapanıyor. Bu da olası tüm ev kazalarında bizi koruyor.

Tefal Maestro ayrıca oldukça hafif. Ayrıca piyasa göre fiyatı performans olarak da oldukça başarılı bir ürün. Güçlü buhar sistemiyle de ütü yapmak oldukça zahmetsiz bir iş oluyor.

4. Arzum Ar684 Olivya Buharlı Ütü

4. Arzum Ar684 Olivya Buharlı Ütü_1280x556

Arzum Olivya ütü araştırması yaparken en çok karşılaştığım ütülerden bir tanesi oldu. Pek çok iyi yoruma sahip ve fiyatı kesinlikle çok iyi. Bende bu yüzden en iyi ütü markaları tavsiyeleri listeme eklemek istedim. Gelin bu kadar sevilen ve beğenilen Arzum Olivya’ya bir göz atalım.

Seramik tabanı işle bizlere yapışmaz bir deneyim sunuyor. Ayarlanabilir buhar gücü ile kumaşa göre seçim yapma imkanı sunuyor. Şok buhar ve sürekli buhar fonksiyonları ile oldukça zorlu kırışıklıklara sahip çamaşırlarınızın bile üstesinde geliyor. Kendini temizleme özelliği de mevcut buda uzun ömürlü bir kullanım sağlıyor. 260 ml ışıklı su tankı ile bize uzun bir ütüleme imkanı sunuyor.

Ayrıca Arzum Olivya dikey kullanım özelliği de mevcut. Yani ütü masasına gerek kalmadan bütün kıyafetleri ütülemek mümkün.

5. Fakir Spring Buharlı Ütü

5. Fakir Spring Buharlı Ütü_1280x715

Fakir Spring bir ütüden beklediğimiz pek çok özelliği bir araya getirmiş. Yüksek buhar gücü sayesinde tek bir geçişle bile kırışıklıkları pürüzsüzleştirebilmek mümkün. Ayrıca tek tuşla kendini temizleme özelliği de sahip. Böylelikle ütü içinde kireç önleniyor. 330 ml su kapasitesi ile bir dolum ile pek çok çamaşırı ütüleyebilmek mümkün.

Fakir Spring’in dikey buharlama özelliği de mevcut. Bu da özellikle perdelerde, elbiselerde ve diğer eşyalarımızı kolayca ütülenmesine olanak tanıyor.

6. GoldMaster Maxipress Şok Buharlı Ütü

6. GoldMaster Maxipress Şok Buharlı Ütü_873x960

En iyi ütü markaları listemin en sonuna da uygun fiyatlı ama bir o kadar kalitesiyle bilinen bir marka olan Goldmaster Maxipress şok buharlı ütüyü eklemek istedim. 2200 W yüksek performansı ve kaygan seramik tabanı ile kumaşlarımızın üstünde kolayca kayıyor ve kusursuz biz ütüleme performansı sağlıyor. Goldmaster kireçlemeyi önleyen anti-calc teknolojisi ile tabanında oluşabilecek kireç tıkanmalarına karşı ütüyü koruyor. Anti-drip özelliği ise kıyafetlerimize su damlayıp leke oluşmasının da önüne geçiyor.

Listemin başında da olduğu gibi tavsiye ettiğim çoğu ütüde bulunan askıda ütü yapabilme özelliği Goldmaster Maxipress’te bulunması beni oldukça mutlu etti. Yaklaşık 2 metre olan kablo uzunluğu ile de kolay kullanım deneyimi sunuyor. Hem güvenilir bir marka olsun hem de uygun fiyatlı olsun diyorsanız bu ürüne mutlaka göz atmanız gerekli.

Erzurum "16. Uluslararası MEB Robot Yarışması"na ev sahipliği yapacak Erzurum "16. Uluslararası MEB Robot Yarışması"na ev sahipliği yapacak

En iyi ütü markalarını seçerken nelere dikkat etmeliyim?

Ütü günlük hayatta sıkça kullandığımız ev aletlerinden bir tanesi. Bu yüzden alırken dikkat etmemiz gereken bazı faktörler bulunuyor. İşte en iyi ütü markalarını seçerken dikkat etmemiz gereken bazı ipuçları:

Güç: İşimizi kolaylaştırmasını beklediğimiz ütülerde en önemli faktörlerden bir tanesi ütünün gücü. Daha yüksek güç, daha hızlı ısınma ve daha iyi ütüleme işlemi anlamına geliyor. Bu nedenle en iyi ütü markasını seçerken gücüne dikkat edin.

Taban malzemesi: Bir ütünün taban malzemesi ütünün verimliliğini etkiler. Günümüzden en yaygın olan ütü tabanı malzemeleri seramik, paslanmaz çelik, alüminyum ve teflondur. Paslanmaz çelik ve seramik olan ütülerin tabanları daha dayanıklıdır ve böylelikle çok daha uzun süre kullanımlara uygundur.

Buhar özelliği: Ütüde buhar kumaş üzerindeki daha verimliliği sağlar. En iyi ütü markasını seçerken mutlaka buhar gücüne dikkat etmeniz gerekmektedir.

Su haznesi kapasitesi: Su haznesinin genişliği ise buhar üretimi için oldukça önemlidir. Daha büyük hazneli bir ütü daha uzun süre buhar üretmeye yardımcı olur.

Otomatik kapanma özelliği: Eğer sizin de benim gibi sürekli düşünmekten dalgınlaşan bir kafanız varsa aman dikkat. Evden çıkarken fişi çektim mi diye sık sık kontrol ediyorsanız kesinlikle otomatik kapanma özelliği olan ütüleri tercih etmelisiniz.

Kablo Uzunluğu: Kablo uzunluğu, ütünü kullanım kolaylığı açısından oldukça önemli. Daha uzun bir kablo, daha fazla hareket özgürlüğü sağlıyor

Editör: Saliha Kara