Parlak, pürüzsüz, temiz ve canlı bir cildi kim istemez ki? Sağlıklı ve bakımlı bir cilde sahip olmak için cilt bakımını düzenli olarak uygulamak gerekir. Kozmetik ve makyaj konusunda her geçen yıl daha da popüler hâle gelen Kore özellikle cilt bakımında etkili uygulamalar içeriyor. İşte Koreli kadınların güzellik rutinleri;

Yağ Bazlı Temizleyici
Kore cilt bakımında "double-cleasing" yönteminin yani -çift temizlik- adımının ilk aşamasında yer alıyor.  Cildin temizlenmesiyle başlayan cilt bakım rutini, gerçek anlamda derinlemesine temizlik sağlıyor. Yağ bazlı bir temizleyiciyi kuru cilde güzelce uygulanır ve sonra suyla durulanır. 

Yanık tavalardaki inatçı izlerden kurtulmanın kolay yolu! Tavanız ilk günkü özelliğine bu yöntemle kavuşuyor Yanık tavalardaki inatçı izlerden kurtulmanın kolay yolu! Tavanız ilk günkü özelliğine bu yöntemle kavuşuyor

Su Bazlı Temizleyici 
Yağ bazlı temizleyici ardından cilt yüzeyinde kalabilecek kirleri temizlemek için su bazlı temizleyici kullanılır.

Peeling  
Ölü derilerden arındırmayı amaçlayan peelingle Kore cilt bakımının cilt temizliği kısmı tamamlanır Ayrıca peeling. diğer bakım ürünlerinin cilde daha iyi nüfuz etmesini sağlar. 

Tonik 
Cilt temizliğinin ardından nemlendirme işlemi gelir. Tonik, cildin pH dengesini koruyarak derinlemesine nemlenmesini ve daha önce yapılan temizlik uygulamalarından sonra gözeneklerinizin sıkılaşmasını sağlar.

Esans
Esans dendiğinde akla ilk olarak hoş kokular gelse de cilt esansı, tamamen farklı olarak konsantre nemlendirici görevi görüyor. Cildi beyazlatmak ya da kırışıklıkları gidermek gibi hedefe bağlı olarak esans seçimi yapılır.

Serum / Ampul 
Yine serum ve ampul seçerken de cildin ihtiyacına karşılık verecek olan ürünlerin tercih edilmesi gerekir. Onarma özelliğine sahip olan serum veya ampul ile ciltteki yıpranma ve yaşlılık etkileri silinir.

Maske 
Kağıt bir maskeyle cilt yoğun şekilde nemlendirmeye devam edilir.

Göz Kremi
Hassas bir yapıya sahip olan göz çevresinin yapısını korumak için göz kremi kullanılır.

Nemlendirici Krem 
Son adımlarda nem cilde hapsedilir.

Güneş Kremi
Her mevsim kullanılan yüksek SPF korumalı kremleri ile cilt bakımları tamamlanır.
 

Editör: Sena ERDOĞAN