Sarıgül açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “13 Şubat 2024 tarihinde can Erzincan’da bir felaket yaşadık. İliç altın madeninde 9 canımız göçük altında kaldı.

Toprak altında kalan9 işçimizden, Uğur Yıldız’ın ve Adnan Keklik’in naaşına ulaşabildik. Her iki evladımızı hak dünyaya yolcu ettik. 13 Şubat 2024 tarihinden başlayarak olayı yakından takip ediyorum. TBMMGenel Kurulunda bu faciayla ilgili konuşmalar yaptım. Basın toplantıları düzenledim. İlgili bakanlara soru önergeleri verdim. Yaşadığımız faciayı gündemden düşürmedim.

Erzincan ve Tunceli illerinin Tarımsal Üretim Planları masaya yatırıldı Erzincan ve Tunceli illerinin Tarımsal Üretim Planları masaya yatırıldı

TBMM’de bu faciayı araştıracak bir komisyon kurulmasına ön ayak oldum. Komisyon üyeleri olarak ilk toplantımızı yaptık. Başkanlık divanında yer aldım. Komisyon üyeleri olarak bu faciaya siyasi bir konu olarak değil vicdani bir konu olarak bakacağız. Bu sorumluluk içinde çalışacağız. Gücümüzü milletimiz adına kullanarak faciayı tüm yönleriyle araştıracağız. Bu felaketin sebeplerini ve sorumlularını ortaya çıkaracağız. Böylesine bir felaketin tekrar olmaması için alınacak tedbirleri belirleyeceğiz. Yaptığımız çalışmaları rapor haline getirip TBMM Başkanlığına sunacağız. Bu rapor genel kurulda görüşülecek. Ben bir milletvekili olarak, bir can Erzincanlı olarak bu raporun gereğinin yerine getirilip getirilmediğini takip edeceğim.”

Editör: Adem Küçükkaya