Evliliklerin kısa sürdüğü bu dönemde, çiftlerin evlilik öncesinde inandığı evlenince değişir inancı gerçeği yansıtıyor mu? Evlenince çiftlerde beklenen yönde bir değişim gözlemleniyor mu? Uzmanı yanıtlıyor!

Uzman psikologlar evlenince düzelir mantığının bireyler tarafından sıklıkla yapılan hatalardan biri olduğunu aktarıyor. Buna göre bu mantık evliliğin sonu oluyor. Çünkü uzmanlar çiftlerin değişmeyeceklerini bilerek, değişmeyen yönleri ile kabul edip devam etmeleri gerektiğini vurguluyor.

Mutsuz evliliklerin önemli bir kısmının, eşler arasında ki değişim beklentisi ve sonunda beklentinin karşılanmaması olduğunu belirten uzmanlar, kişilik özelliklerinin yavaş yavaş ve aşamalı olarak değiştiğini, kişilik özelliklerinin değişken olmaktan çok tutarlı olduğunu aktarıyor.

Teninize ve ruhunuza iyi gelen kokular! Teninize ve ruhunuza iyi gelen kokular!

Sonuç olarak bireylerin özellikleri 25 yaşına kadar hızla değişebilirken, 25'inden sonra değişim yavaşlıyor. Uzmanlar ise evliliklerde ve evlilik öncesinde bireyin değişmesi gerektiği düşüncesi yerine, karşımızdaki kişiden biz ne istiyoruz, ne bekliyoruz? sorusunun sorulmasını öneriyor. Değişim yerine uzlaşmacı bir yaklaşımın, karşılıklı iletişimin, sorunu çözümleyebilmede gerçek bir basamak oluşturacağı söyleniyor.

Editör: Sena ERDOĞAN